Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Γερμανικές εκλογές: Δύο τρανς γυναίκες για πρώτη φορά στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο
[News]: Γερμανικές εκλογές: Δύο τρανς γυναίκες για πρώτη φορά στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο

[News]: Γερμανικές εκλογές: Δύο τρανς γυναίκες για πρώτη φορά στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο

Μία 44χρονη και μία 27χρονη εκλέχθηκαν με το κόμμα των Πρασίνων

Δύο πολιτικοί των Πρασίνων έγραψαν ιστορία στις εκλογές που διεξήχθησαν στη Γερμανία, καθώς έγιναν τα πρώτα διεμφυλικά πρόσωπα που κέρδισαν έδρα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας .

Η Τέσα Γκάνσερερ και η Νίκε Σλάβικ (φωτό) ήταν υποψήφιες με το κόμμα των Πρασίνων, το οποίο ήρθε τρίτο στις εκλογές αυξάνοντας το ποσοστό του σε 14,8% από 8,9% το 2017 και αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία μιας τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού. “Είναι μια ιστορική νίκη για τους Πράσινους, αλλά και για το κίνημα χειραφέτησης των τρανσέξουαλ και για ολόκληρη την queer κοινότητα”, δήλωσε η 44χρονη Γκάνσερερ στο Reuters, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν μια ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία.

Στην κορυφή του καταλόγου προτεραιοτήτων της Γκάνσερερ, η οποία είχε εκλεγεί στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Βαυαρίας το 2013, είναι να υπάρξει ευκολότερη διαδικασία για την επικύρωση μιας αλλαγής φύλου στα έγγραφα ταυτότητας. Η Γκάνσερερ, η οποία έχει δύο γιους, θέλει επίσης νομοθετικές αλλαγές, ώστε να επιτραπεί στις λεσβίες μητέρες να υιοθετούν παιδιά.

Παράλληλα η 27χρονη Σλάβικ χαρακτήρισε απίστευτα τα αποτελέσματα των εκλογών . Αυτή εξασφάλισε μια έδρα στο κοινοβούλιο έχοντας κατέβει ως υποψήφια των Πρασίνων στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. “Είναι τρέλα! Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω τελείως, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα θα είμαι οπωσδήποτε μέλος της επόμενης Μπούντεσταγκ”, αναφέρει η Σλάβικ σε ανάρτησή της στο Instagram.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!