Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Γερμανία: Από τις 7 Ιουνίου μπορούν να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά άνω των 12 ετών
[News]: Γερμανία: Από τις 7 Ιουνίου μπορούν να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά άνω των 12 ετών

[News]: Γερμανία: Από τις 7 Ιουνίου μπορούν να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά άνω των 12 ετών

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της καγκελαρίας η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου

Η Γερμανία θα δώσει τελικά τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω έως το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν.

«Αποφασίσαμε να δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν παιδιά και νέοι άνω των 12 ετών, να ισχύσει δηλαδή η δυνατότητα εμβολιασμού και γι’ αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό τους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι ρεαλιστικό», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο δίκτυο ARD αναφερόμενος στις αποφάσεις που ελήφθησαν χτες στη σύνοδο της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων.

Σε αυτήν συμφωνήθηκε ότι τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού από τις 7 Ιουνίου. Προϋπόθεση για αυτό είναι όμως, ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εγκρίνει το εμβόλιο των εταιρειών Biontech / Pfizer και για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, έγκριση την οποία έχει ήδη δώσει για τις ηλικίες των 16 ετών και άνω.

Ωστόσο, τα κρατίδια δεν διαθέτουν επιπλέον εμβόλια για τον εμβολιασμό και αυτής της ηλικιακής ομάδας παιδιών και νέων. Επιπλέον, τόσο οι εταιρείες Biontech / Pfizer, όσο και η Johnson & Johnson, ανακοίνωσαν πρόσφατα καθυστερήσεις παράδοσης δόσεων του εμβολίου τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!