Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Γεραπετρίτης: Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για όσο διατηρηθούν οι πολύ υψηλές τιμές
[News]: Γεραπετρίτης: Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για όσο διατηρηθούν οι πολύ υψηλές τιμές

[News]: Γεραπετρίτης: Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για όσο διατηρηθούν οι πολύ υψηλές τιμές

Τι είπε για φράση που του αποδόθηκε για τα αναδρομικά και τις φρεγάτες

Στο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης στο μέτωπο της ακρίβειας, ειδικότερα μάλιστα στον τομέα της ενέργειας, αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου (9/10) ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης , σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Η συνέντευξη ξεκίνησε από τα της οικονομίας και της ακρίβειας, με τον υπουργό Επικρατείας να επαναλαμβάνει, σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έγιναν, ότι «έχουμε μια αύξηση του συνολικού πακέτου στήριξης στα 500 εκατ. με διπλασιασμό της ενίσχυσης στην ηλεκτρική ενέργεια, διεύρυνση των κριτηρίων για το φυσικό αέριο, αύξηση του επιδόματος θέρμανσης. Είναι σημαντικό βάρος για τα δημοσιονομικά μας αλλά θα είμαστε εκεί για όσο χρόνο διατηρηθούν οι πολύ υψηλές αυτές τιμές ιδιαίτερα για τα ευάλωτα νοικοκυριά», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ύφεση στις τιμές του φυσικού αερίου που έχει να κάνει κυρίως με την αύξηση των εξαγωγών από τη Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν».

Γεραπετρίτης: Επιλέξιμα για το επίδομα θέρμανσης περίπου το 80% των νοικοκυριών

Εξάλλου, «με βάση τα διευρυμένα κριτήρια για την υπαγωγή στο επίδομα θέρμανσης, εκτιμούμε ότι θα είναι επιλέξιμα περίπου το 80% των νοικοκυριών. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω ανατιμήσεις, όμως εμείς θα λειτουργήσουμε και πάλι με γρήγορα αντανακλαστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!