Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Γεραπετρίτης: Το λιανεμπόριο, όπως λειτούργησε, δεν επιβάρυνε τα υγειονομικά δεδομένα
[News]: Γεραπετρίτης: Το λιανεμπόριο, όπως λειτούργησε, δεν επιβάρυνε τα υγειονομικά δεδομένα

[News]: Γεραπετρίτης: Το λιανεμπόριο, όπως λειτούργησε, δεν επιβάρυνε τα υγειονομικά δεδομένα

«Το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί η κρίσιμη μάζα πληθυσμού»

«Το λιανεμπόριο όπως λειτούργησε, δεν προκάλεσε καμία ουσιαστική επιβάρυνση στα υγειονομικά δεδομένα», δήλωσε, εν αναμονή και των σχετικών εισηγήσεων της επιτροπής, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτης, εκφράζοντας συγχρόνως την ελπίδα του για άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στο εγγύς μέλλον.

Μιλώντας στο ρ/σ Alpha 989 δήλωσε εξάλλου βέβαιος ότι «το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί η κρίσιμη μάζα πληθυσμού έτσι ώστε να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας απέναντι στον ιό», επίσης ότι θα πάει καλά η τουριστική περίοδος. Ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να διατηρήσει «αλώβητη και ακέραια την εργασία -κι αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη της επόμενης ημέρας».

Ξεκινώντας από τη γενική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, «η Ελλάδα πηγαίνει σχετικά καλά, είμαστε στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των θανάτων ανά 100.000 πληθυσμού, είμαστε στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των κρουσμάτων και ειδικώς στις τελευταίες 48 ώρες στην τελευταία θέση σε ό,τι αφορά τα δεδομένα αυτά. Υπάρχει μια κοινή παραδοχή ότι η προληπτική πολιτική που ασκήσαμε, αποδίδει καρπούς. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πριν από ένα μήνα, έχουμε περισσότερες από 400 κλίνες ΜΕΘ κενές», σημείωσε εισαγωγικώς ο υπουργός Επικρατείας.

Κάνοντας δε, την παρατήρηση ότι «στην Ευρώπη αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα τους, παλινδρομούν με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μια κατάσταση που μόνο ικανοποιητική δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί», αντέτεινε το παράδειγμα της δικής μας χώρας, εδώ όπου «πηγαίνουμε σε ένα σταδιακό, μετρημένο, προσεκτικό άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας -και αυτό θα το μετράμε κάθε βδομάδα».

Χωρίς η κυβέρνηση να παραγνωρίζει το γεγονός ότι «κάθε μήνας κλειστής οικονομίας κοστίζει 3 δισ., ποσό τεράστιο για τα δεδομένα της χώρας μας, άρα για να έχουμε αυτήν την καλή υγειονομικά κατάσταση, ‘ματώνουμε’ ως χώρα», ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στην πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου «να υπάρξει ένα άνοιγμα όσον αφορά το λιανεμπόριο με τους όρους τους οποίους θα εισηγηθεί η επιτροπή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!