Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Γέρακας: Το όμορφο και άγνωστο φιόρδ της Ελλάδας
[News]: Γέρακας: Το όμορφο και άγνωστο φιόρδ της Ελλάδας

[News]: Γέρακας: Το όμορφο και άγνωστο φιόρδ της Ελλάδας

Ένα παραθαλάσσιο μέρος διαφορετικό από τα άλλα

Μπορεί με το που ακούς Γέρακας να σου έρχεται στο μυαλό η περιοχή της Αττικής, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό με αυτό το όνομα στην Ελλάδα.

Βρίσκεται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Λακωνία και συνηθίζουν να το αποκαλούν ως το άγνωστο φιόρδ της Ελλάδας. Πρόκειται για έναν όμορφο παραθαλάσσιο οικισμό που μπορείς να γνωρίσεις και να περάσεις καλά ακόμη και το φθινόπωρο, όσο ο καιρός είναι γλυκός.

Γέρακας, ένα χωριό – φιορδ στην Ελλάδα

Ο Γέρακας είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ μικρό και όμορφο παραθαλάσσιο χωριό το οποίο είναι κυριολεκτικά μιλώντας σε ένα φιόρδ. Από ψηλά μπορείς να το καταλάβεις καλύτερα και είναι μια εικόνα που θα σου μείνει αποτυπωμένη στο μυαλό για χρόνια. Και μπορεί η Νορβηγία να φημίζεται για τα φιόρδ της, αλλά όπως αποδεικνύεται και η Πελοπόννησος έχει τη δική της ομορφιά στον τομέα αυτό.

Ο Γέρακας είναι χτισμένος στις ανατολικές ακτές του νομού Λακωνίας και σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την Μονεμβασιά. Ένας όμορφος οικισμός ιδανικός για καλοκαιρινές αλλά και φθινοπωρινές περιπλανήσεις. Εκεί θα απολαύσεις γαλήνη και αυθεντική ομορφιά. Θα δεις αγκυροβολημένα διάφορα ιστιοφόρα και σκάφη που βρίσκουν εκεί ηρεμία και οι επιβάτες τους απολαμβάνουν τα γαλάζια νερά. Ίσως τους θυμίζει και εν μέρει κάποιο νησί του Αιγαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!