Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Γεωργιάδης: Τους όρους λειτουργίας του σχολείου τους καθορίζει η Πολιτεία
[News]: Γεωργιάδης: Τους όρους λειτουργίας του σχολείου τους καθορίζει η Πολιτεία

[News]: Γεωργιάδης: Τους όρους λειτουργίας του σχολείου τους καθορίζει η Πολιτεία

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις αντιδράσεις γονέων κατά της χρήσης μάσκας

«Δεν είναι δικαίωμα του γονιού να καθορίσει τους όρους του σχολείου, είναι δικαίωμα της Πολιτείας» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης , σε συνέντευξή του σήμερα στην ΕΡΤ1, απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των γονιών στη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε: «Δεν είναι δικαίωμα του γονιού να καθορίσει τους όρους του σχολείου, είναι δικαίωμα της Πολιτείας. Δεν μπορεί ένα παιδάκι να μπει χωρίς μάσκα στην τάξη, γιατί μπορεί οι γονείς του να είναι ασυμπτωματικοί, να το έχουν κολλήσει και να κολλήσει και τα άλλα παιδάκια. Άρα, δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Δημοκρατία έχουμε, αλλά η δημοκρατία έχει νόμους και κανόνες. Τους όρους με τους οποίους θα γίνει το μάθημα στα σχολεία φέτος και κάθε χρόνο, τους καθορίζει η επίσημη Ελληνική Πολιτεία και όχι ο καθένας μόνος του».

Για την αύξηση των κρουσμάτων και τις επιπτώσεις στην οικονομία ο υπουργός ανέφερε: «Όταν στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησε ξαφνικά στην Ελλάδα η αύξηση των κρουσμάτων πήραμε μία σειρά μέτρων. Πολλά από αυτά έχουν και τη δική μου υπογραφή. Τότε άρχισε πάλι η γκρίνια γιατί παίρνουμε αυτά τα μέτρα. Τώρα αποδεικνύεται ότι τα μέτρα αυτά λειτούργησαν. Σταμάτησε η αύξηση των κρουσμάτων και έχει αρχίσει μία ελαφρά μείωση».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Όλα αυτά τα έχουμε κάνει με φειδώ και με περίσκεψη έτσι ώστε και η οικονομία μας να μην κλείσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!