Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Γεωργιάδης: Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για τις μικρές επιχειρήσεις
[News]: Γεωργιάδης: Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για τις μικρές επιχειρήσεις

[News]: Γεωργιάδης: Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για τις μικρές επιχειρήσεις

Έρχονται δάνεια χωρίς προσημείωση στο τέλος του χρόνου

Την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων μέσω νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης , μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως για τις μικρές επιχειρήσεις σχεδιάζονται άμεσα καινούργια προγράμματα ΕΣΠΑ έτσι ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε κεφάλαιο κίνησης, επιχειρήσεις που είναι αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα. Αναφέρεται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις με 50.000- 60.000 τζίρο.

Παράλληλα δήλωσε πως έρχονται δάνεια χωρίς προσημείωση στο τέλος του χρόνου και θα υπάρξουν άλλα 10 δις επίσης μέχρι τέλος του χρόνου.

«Χτες ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του εγγυοδοτικού, έγινε η προκήρυξη άρα σε 15 ημέρες από χτες θα μπουν πάλι οι επιχειρήσεις να κάνουν αιτήσεις και να παίρνουν χρήματα εγγυοδοτικού. Επίσης μέσα στην βδομάδα που έρχεται ξεκινάει το λεγόμενο ΤΕΠΙΧ», υπογράμμισε ο υπουργός.

Αυτά στοχεύουν σε επιχειρήσεις κατά το μεγαλύτερο μέρος σε επιχειρήσεις που έχουν τζίρο από 200.000 εώς και 400.000 δηλαδή σε μικρομεσαίεες επιχειρήσεις διευκρίνισε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν δοθεί χρήματα σε 180.000 επιχειρήσεις ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε να μην επιβαρύνεται η οικονομία.

Σχετικά Tags
ΕΣΠΑ Άδωνις Γεωργιάδης μικρές επιχειρήσεις

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!