Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Γεωργιάδης: Επιτύχαμε το 2020 την μεγαλύτερη αύξηση κατά +70% στις άμεσες ξένες επενδύσεις
[News]: Γεωργιάδης: Επιτύχαμε το 2020 την μεγαλύτερη αύξηση κατά +70% στις άμεσες ξένες επενδύσεις

[News]: Γεωργιάδης: Επιτύχαμε το 2020 την μεγαλύτερη αύξηση κατά +70% στις άμεσες ξένες επενδύσεις

Βρεθήκαμε στην 23η θέση στην Ευρώπη – Στόχος η πρώτη δεκάδα

Επιτύχαμε το 2020 την μεγαλύτερη αύξηση, κατά +70%, στις άμεσες ξένες επενδύσεις και βρεθήκαμε στην 23η θέση στην Ευρώπη από την 29η το 2019 και 35η το 2018. Αυτό ακούγεται σαν καλή μουσική για τις προοπτικές για το μέλλον όσο και για όσα ήδη έχουν επιτευχθεί».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο Invest.Gr όπου και παρουσιάζεται η εφετινή έκθεση της EY για τις Επενδύσεις στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι τα καλά νούμερα αυτής της έκθεσης η κυβέρνηση θέλει να τα βελτιώσει περαιτέρω και στόχος είναι να βρεθεί η χώρα στην πρώτη δεκάδα αυτής της λίστας.

Η συνεκτική και συγκροτημένη πολιτική της κυβέρνησης δημιουργεί τις συνθήκες προκειμένου να αυξηθούν οι άμεσες ξένες επενδύσεις, πρόσθεσε ο υπουργός ενώ συμπλήρωσε ότι η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δημιουργεί νέο πεδίο ενδιαφέροντος και επενδύσεων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η κυβερνηση για το μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη σημασία που δίνεται στη μεγέθυνσή τους με συνέργειες, συνενώσεις και συνεργασίες, γι αυτό το σκοπό, όπως είπε, έχουν δρομολογηθεί χρηματοδοτικά και φορολογικά κίνητρα που θα παρουσιαστούν το προσεχές διάστημα, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μπορέσουν να αποκτήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το μέγεθος που θα βοηθήσει στον παραγωγικό μετασχηματισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!