Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Γεωργιάδης: Η αναλογία κρουσμάτων- πληθυσμού μας οδήγησε στην απαγόρευση σε τρεις περιοχές
[News]: Γεωργιάδης: Η αναλογία κρουσμάτων- πληθυσμού μας οδήγησε στην απαγόρευση σε τρεις περιοχές

[News]: Γεωργιάδης: Η αναλογία κρουσμάτων- πληθυσμού μας οδήγησε στην απαγόρευση σε τρεις περιοχές

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε για το μπλόκο σε λιανεμπόριο και μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Λόγω της αναλογίας κρουσμάτων-πληθυσμού αποφασίστηκε η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα , επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε σημερινή διαδικτυακή συζήτηση, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχιστούν για αρκετό διάστημα μετά την επανεκκίνηση της αγοράς, τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

Υπογραμμίζοντας ότι είναι «τραγικά αυξημένα» τα κρούσματα κορονοϊού στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γεωργιάδης, επανέλαβε ότι ήταν και για τον ίδιο «σοκαριστική» η απόφαση αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου στις τρεις προαναφερόμενες περιοχές και τη χαρακτήρισε επιβεβλημένη, για την προστασία της δημόσιας υγείας». Ειδικά για τον κλάδο της εστίασης, επισήμανε, ότι θα εξεταστεί η πρόταση για μείωση, στο 25% από 30% που είναι σήμερα, του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που επιδοτούνται ως πληττόμενες λόγω covid-19 και τόνισε ότι δε θα ληφθούν υπόψη οι ενημερότητες για να δοθεί το επίδομα. «Κανένας δεν θα μείνει έξω, για οφειλές στο δημόσιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε «ντροπιαστικά» όσο αναπαράγονται, λόγω της αναστολής του λιανεμπορίου στις τρεις προαναφερόμενες περιοχές, υπογράμμισε ότι η «χώρα δεν χρειάζεται γκρίνια και διχασμούς» και επισήμανε πως «αν αύριο στην Αττική τα κρούσματα ξεφύγουν, να είστε σίγουροι ότι και εδώ θα κλείσει το λιανεμπόριο». Διαβεβαίωσε, ότι η κυβέρνηση «ακούει» τις συστάσεις της επιτροπής που, όπως είπε, είναι «ειδήμονες» και επανέλαβε πως «δυστυχώς όσο δεν τηρούνται τα μέτρα και εξαπλώνεται η covid-19 δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο».

«Έχουμε διανύσει ένα μαραθώνιο και μας μένουν τα τελευταία μέτρα της διαδρομής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!