Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Γκάγκα: Δεν ανησυχούμε για τη μετάλλαξη του ιού, το εμβόλιο μας καλύπτει
[News]: Γκάγκα: Δεν ανησυχούμε για τη μετάλλαξη του ιού, το εμβόλιο μας καλύπτει

[News]: Γκάγκα: Δεν ανησυχούμε για τη μετάλλαξη του ιού, το εμβόλιο μας καλύπτει

Τι είπε για τη διασπορά λόγω click away

Για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού , τις επιπτώσεις, την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, αλλά και για το αναμενόμενο άνοιγμα των σχολείων μίλησε στην ΕΡΤ η διευθύντρια πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού δεν φαίνεται να είναι περισσότερο επικίνδυνη και γι’ αυτό δεν ανησυχεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα. Αυτό που τους απασχολεί είναι ο ρυθμός μεταδοτικότητας αυτού του νέου στελέχους, ο οποίος φαίνεται να είναι μεγαλύτερος, ενώ αναφέρθηκε και στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου, αναφέροντας πως δεν επηρεάζεται από τη νέα μετάλλαξη.

Ωστόσο, υποστήριξε πως στην περίπτωση που φανεί ότι χρειάζεται να τροποποιηθεί η σύσταση του εμβολίου, η βιομηχανία έχει ειδοποιήσει πως μια τέτοια αλλαγή μπορεί να καλυφθεί εντός έξι εβδομάδων.

Όσον αφορά τα σχολεία, η γιατρός εξέφρασε τις ελπίδες της για το άνοιγμά τους. Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε για το click away και αν θεωρείται αιτία διασποράς του ιού, υποστήριξε πως η μετάδοση σε ανοιχτούς χώρους, όπου το άτομα φορούν μάσκες και τηρούν τις αποστάσεις, είναι ελάχιστη.

Σχετικά Tags
κορονοϊός εμβόλιο

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!