Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Το φθινοπωρινό στολίδι της Ελλάδας με την μοναδική αρχιτεκτονική
[News]: Το φθινοπωρινό στολίδι της Ελλάδας με την μοναδική αρχιτεκτονική

[News]: Το φθινοπωρινό στολίδι της Ελλάδας με την μοναδική αρχιτεκτονική

Τα ελληνικά χωριά αποτελούν ιδανικό προορισμό για κάποιον που θέλει να αποδράσει μερικές μέρες το φθινόπωρο ή το χειμώνα

Το Τσεπέλοβο, ένα από τα Ζαγοροχώρια, σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό με την αρχοντιά και την αρχιτεκτονική του.

Ένα πραγματικό στολίδι της πέτρας στα 1.000 μέτρα υψόμετρο.

Το Τσεπέλοβο είναι μια όμορφη γωνιά της Ήπειρο και θεωρείται το μεγαλύτερο από άποψη πληθυσμού Ζαγοροχώρι. Απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων και από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς εκεί θα καταλάβεις ότι το αυτοκίνητο μόνο απαραίτητο δε σου είναι. Θα το παρκάρεις πριν μπεις στο πλακόστρωτο του χωριού και σε τρία λεπτά θα φτάνεις στην κεντρική και όμορφη πλατεία του. Εκεί μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου κάτω από τα πλατάνια τα οποία το φθινόπωρο παίρνουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά στο Τσεπέλοβο είναι η άκρως παραδοσιακή πετρόκτιστη αρχιτεκτονική αιώνων η οποία είναι έντονα παρούσα και στα σπίτια αλλά και στις εκκλησίες του χωριού. Τα κτήρια τα οποία με σιγουριά ξεχωρίζουν είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου ο οποίος χτίστηκε τον 18ο αιώνα σαν τρίκλιτη βασιλική με τρούλο και αγιογραφήθηκε το 1786 από τους δεξιοτέχνες αγιογράφους αλλά και άλλοι ναοί. Όπως οι Ναοί Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Κάτω Παναγιάς και διάφορα αρχοντικά ιστορικών οικογενειών του χωριού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!