Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Fraport Greece: Το ελληνικό «θαύμα» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
[News]: Fraport Greece: Το ελληνικό «θαύμα» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

[News]: Fraport Greece: Το ελληνικό «θαύμα» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Την ώρα που το αεροδρόμιο του Βερολίνου καθυστέρησε 9 χρόνια, τα έργα στην Ελλάδα παραδόθηκαν νωρίτερα και από την επίσημη προθεσμία ολοκλήρωσης

Εδώ και λίγες ημέρες, το Βερολίνο διαθέτει ένα νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο, 18 χιλιόμετρα έξω από τη γερμανική πρωτεύουσα, που έρχεται να αντικαταστήσει τους τρεις παλαιούς αερολιμένες της πόλης.

Για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο, απαιτήθηκαν πολλά χρόνια. Τα πρώτα σχέδια καταρτίστηκαν αμέσως μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου τον Νοέμβριο του 1989 αλλά η κορδέλα των εγκαινίων του Berlin Brandenburg κόπηκε φέτος, στις 31 Οκτωβρίου. Η έναρξη των εργασιών της κατασκευής του έγινε το 2006, με στόχο να λειτουργήσει το 2011, πέντε χρόνια αργότερα. Είναι απορίας άξιον πώς μια χώρα σαν τη Γερμανία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και αντ’ αυτού ξεπέρασε τόσο τον αρχικό προϋπολογισμό όσο και όλα τα χρονοδιαγράμματα. Η καθυστέρηση άγγιξε τα 9 έτη.

Την ίδια ώρα, στη χώρα μας, η Fraport Greece, η εταιρεία διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (που παραχωρήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο μετά από διαγωνισμό αρχές του 2017 για 40 έτη), τα επεκτείνει συνεχώς. Αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τις υποδομές τους με ταχύτατους ρυθμούς, εντός των προϋπολογισμών, υπερπηδώντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι απαιτήθηκαν και ελήφθησαν πάνω από 250 άδειες (!) και εγκρίσεις (συμπεριλαμβανομένων και των περιβαλλοντικών), προκειμένου να ξεκινήσουν και να συνεχιστούν ομαλά και αδιάλειπτα όλες οι εργασίες στα αεροδρόμια, όταν για το αεροδρόμιο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας χρειάστηκαν μόλις δύο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!