Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Φορολογική δήλωση 2020: Μέχρι πότε πρέπει να την υποβάλετε για να μην χάσετε τις οκτώ δόσεις
[News]: Φορολογική δήλωση 2020: Μέχρι πότε πρέπει να την υποβάλετε για  να μην χάσετε τις οκτώ δόσεις

[News]: Φορολογική δήλωση 2020: Μέχρι πότε πρέπει να την υποβάλετε για να μην χάσετε τις οκτώ δόσεις

Εξτρα φόρος 744 ευρώ κατά μέσο όρο για τα εισοδήματα του 2019 για 1 στους 3 φορολογούμενους που έχουν υποβάλει δήλωση

Μόνο οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση έως τις 29 Ιουλίου θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος που θα αποτυπώνεται στο φετινό εκκαθαριστικό σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις.

Όσοι υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση τον Αύγουστο θα χάσουν τις 8 μηνιαίες δόσεις. Θα μπορούν να εξοφλήσουν το φόρο σε 7 μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 31 Αυγούστου και η τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Αυτή θα είναι η χασούρα για τους φορολογούμενους στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα σενάρια περί νέας παράτασης των φορολογικών δηλώσεων που έχουν τροφοδοτηθεί από τις αποστάσεις ασφαλείας που εξακολουθούν να τηρούν οι φορολογούμενοι από τo Taxisnet.

Στην περίπτωση που ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δεν ανεβάσει ταχύτητες το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκασθεί να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων ώς και τα μέσα Αυγούστου, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν μετά τον Ιούλιο δήλωση θα πρέπει να αποπληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί σε 7 μηνιαίες δόσεις.

Όμως η παράταση έστω και σαν σενάριο δεν υπάρχει ακόμη στα πλάνα του υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα επανεξετάσει το αίτημα που του έχουν υποβάλει λογιστές και φοροτεχνικούς λίγο πριν την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!