Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Φορολογικές δηλώσεις 2021: Οδηγίες για τη συμπλήρωση Ε1 – 30 απαντήσεις για την διαδικασία
[News]: Φορολογικές δηλώσεις 2021: Οδηγίες για τη συμπλήρωση Ε1 – 30 απαντήσεις για την διαδικασία

[News]: Φορολογικές δηλώσεις 2021: Οδηγίες για τη συμπλήρωση Ε1 – 30 απαντήσεις για την διαδικασία

Τι ισχύει για την ιδιοκατοίκηση, αλλαγής κατοικίας και τις περιπτώσεις διαζευγμένων συζύγων

Οι ηλεκτρονικές πύλες του Τaxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων άνοιξαν χθες το απόγευμα και o χρόνος πλέον τρέχει για τους φορολογούμενους. Όσοι υποβάλουν τη δήλωση έως και 27 Ιουλίου θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος σε έως 8 δόσεις, από τον Ιούλιο του 2021 έως και τον Φεβρουάριο του 2022 ή εφάπαξ κερδίζοντας έκπτωση 3%.

Εκείνοι που θα επιλέξουν να υποβάλουν τη δήλωση μέσα στον Αύγουστο θα έχουν στη διάθεσή τους 7 δόσεις, για να καταβάλουν τον φόρο, αλλά η πρώτη θα είναι διπλή. Δηλαδή θα υποχρεωθούν να καταβάλουν ταυτόχρονα, έως την 31η Αυγούστου, τη δόση του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Επειδή φέτος έχουν προστεθεί νέοι κωδικοί στα φορολογικά έντυπα, η ΑΑΔΕ με έναν αναλυτικό οδηγό δίνει απαντήσεις για τους κρίσιμους κωδικούς του νέου εντύπου Ε1 που πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι για να αποφύγουν έξτρα φόρο και περιπέτειες με την Εφορία. Με τον οδηγό δίνονται διευκρινίσεις για το πώς θα δηλωθούν ειδικές κατηγορίες εισοδημάτων και δαπανών, στοιχεία που αφορούν στην οικογενειακή και περιουσιακή κατάσταση των φορολογούμενων.

Ειδικότερα:

1. Πώς γίνεται επιβεβαίωση όταν ο γάμος δεν έχει δηλωθεί και στον πίνακα επιβεβαίωσης δεν εμφανίζεται η σύζυγος;

Κατά την είσοδό σας στον πίνακα της επιβεβαίωσης εάν δεν εμφανίζονται τα στοιχεία της συζύγου τότε πριν την επιβεβαίωση των στοιχείων της δήλωσής σας πρέπει να ενημερώσετε το Μητρώο της Δ.Ο.Υ. για την έγγαμη σχέση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!