Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Φοροελαφρύνσεις 6,8 δισ. – Ποιοι κερδίζουν και πόσα
[News]: Φοροελαφρύνσεις 6,8 δισ. – Ποιοι κερδίζουν και πόσα

[News]: Φοροελαφρύνσεις 6,8 δισ. – Ποιοι κερδίζουν και πόσα

Για ποιους καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης και ποιους όχι

Πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων ύψους 6,8 δισ. ευρώ το 2021 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη, με κερδισμένους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Συγκεκριμένα, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα δουν από τη Πρωτοχρονιά αύξηση στο μισθό τους από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης γι’ αυτούς, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα πληρώσουν μικρότερο φόρο για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος και την απαλλαγή τους από την εισφορά αλληλεγγύης.

Εκτός φοροελαφρύνσεων μένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται με εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι ωστόσο θα λάβουν αναδρομικά συνολικού ύψους 1,86 δις. ευρώ τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση υπό την αβεβαιότητα για την επιδημιολογική κρίση και υπό τη πίεση των θεσμών για αποφυγή «δημοσιονομικού ξεχειλώματος», επέλεξε να προχωρήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την άρση του φορολογικού βάρους, κρατώντας τη χρηματοδοτική εφεδρεία από το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ για τυχόν απρόβλεπτες καταστάσεις στην οικονομία.

Ποιοι απαλλάσσονται από την εισφορά αλληλεγγύης

Στο επίκεντρο των ελαφρύνσεων που θα ισχύσουν το 2021 βρίσκονται:

1. Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα που από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους θα έχουν αύξηση των αποδοχών τους λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!