Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Φορο-ρύθμιση εξπρές με κούρεμα έως 75%: Ποιους αφορά, ποια είναι η διαδικασία
[News]: Φορο-ρύθμιση εξπρές με κούρεμα έως 75%: Ποιους αφορά, ποια είναι η διαδικασία

[News]: Φορο-ρύθμιση εξπρές με κούρεμα έως 75%: Ποιους αφορά, ποια είναι η διαδικασία

Ποια είναι τα ποσοστά της έκπτωσης ανάλογα την δόση

Μια νέα ειδικού τύπου περαίωση των φορολογικών υποθέσεων που λιμνάζουν στα δικαστήρια η οποία συνοδεύεται με εκπτώσεις έως 75% και πληρωμή φόρων και προσαυξήσεων σε πολλές δόσεις ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νέου συστήματος. Στόχος είναι να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια και να εισρεύσει «ζεστό χρήμα» στα δημόσια ταμεία.

Η νέου τύπου διευθέτηση των διαφορών με τις ελεγκτικές αρχές θα γίνει μέσω της ειδικής Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης η οποία θα εξετάζει τα αιτήματα και τις ενστάσεις των φορολογούμενων σχετικά τις πράξεις επιβολής πρόσθετου φόρου η και προστίμων των φορολογικών αρχών και θα αποφασίζει για την εν όλω ή εν μέρει αποδοχή ή την απόρριψη του αιτήματος προτείνοντας στον φορολογούμενο συγκεκριμένο τρόπο επίλυσης των διαφορών.

Η εξώδικη ρύθμιση θα έχει διάρκεια λίγων μηνών καθώς οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 στην αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα πρέπει να αποφανθεί, μέχρι 31 Μαίου 2021 ή μέχρι 31 Ιουλίου 2021, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγονται οι υποθέσεις.

Η αίτηση αφορά εκκρεμείς ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατεία ς και των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων διαφορές από πράξη επιβολής φόρου ή προστίμων

Το αίτημα μπορεί να αφορά μόνο σε υποθέσεις που εκκρεμούν και δεν έχουν συζητηθεί, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων ως τις 30 Οκτωβρίου 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!