Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Φονικές πλημμύρες Μάνδρα: Αποζημίωση 270.000 ευρώ στην οικογένεια 29χρονου που έχασε τη ζωή του
[News]: Φονικές πλημμύρες Μάνδρα: Αποζημίωση 270.000 ευρώ στην οικογένεια 29χρονου που έχασε τη ζωή του

[News]: Φονικές πλημμύρες Μάνδρα: Αποζημίωση 270.000 ευρώ στην οικογένεια 29χρονου που έχασε τη ζωή του

Τι αναφέρει η απόφαση

Δικαίωση για την οικογένεια του 29χρονου, που έχασε την ζωή του στην φονική πλημμύρα στην Μάνδρα , τέσσερα χρόνια μετά.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο με την απόφαση του (6816/2021), η οποία είναι η πρώτη που αφορά στις πλημμύρες στην Μάνδρα όπου έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι, εντοπίζει ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και την Ελληνική Αστυνομία για τον θάνατο του 29χρονου.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας επιδίκασε αποζημίωση ύψους 270.000 ευρώ για ψυχική οδύνη.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση ο θάνατος του άτυχου νεαρού, που το μοιραίο πρωινό ενώ οδηγούσε για να πάει στη δουλειά του παρασύρθηκε από το υπερχειλισμένο ρέμα Σούρες και το πτώμα του βρέθηκε τρεις μέρες μετά στις εκβολές ποταμού στην Ελευσίνα Αττικής, ήταν «απρόσμενα τραγικός». Μάλιστα, το δικαστήριο σημειώνει αναφερόμενο στην οικογένεια του πως «τα συντρέχοντα περιστατικά του ατυχήματος ήταν ιδιαίτερα ψυχοφθόρα για τους ενάγοντες».

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο εντοπίζει πως η Περιφέρεια Αττικής “αδικαιολογήτως δεν προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες… για την άμεση εκτέλεση” των αντιπλημμυρικών έργων παρά το γεγονός ότι είχαν εγκριθεί οι αναγκαίες πιστώσεις και είχε προηγηθεί και μια ακόμη πλημμύρα.
Ευθύνες, όμως, αναγνωρίζει το Δικαστήριο και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς είναι η αρμόδια για την εκπόνηση και εκτέλεση σχεδίων αντιμετωπίσεως κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!