Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους ηλεκτρολόγους και «ξάφριζαν» τα σπίτια τους
[News]: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους ηλεκτρολόγους και «ξάφριζαν» τα σπίτια τους

[News]: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους ηλεκτρολόγους και «ξάφριζαν» τα σπίτια τους

Έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μεθοδολογία

Στην εξάρθρωση συμμορίας τριών ημεδαπών, η οποία διέπραττε συστηματικά κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων εντός των κατοικιών τους, με το πρόσχημα της ιδιότητας τεχνικών Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή ηλεκτρολόγων, προχώρησαν οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση τυγχάνει και ένας ακόμα ημεδαπός που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί στην συμμορία τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2020, με την εγκληματική τους δράση να εκτείνεται τόσο στην περιοχή του Πειραιά, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Πώς δρούσαν

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, είτε κατά μόνας, είτε από κοινού με άλλους συνεργούς τους, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα έξω από τις οικίες τους και τους συστήνονταν ως ηλεκτρολόγοι ή τεχνικοί Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα (διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, έλεγχο ηλεκτρικού πίνακα) έπειθαν τους ηλικιωμένους να εισέλθουν στις οικίες τους, προκειμένου να εξακριβώσουν την υποτιθέμενη βλάβη στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Στη συνέχεια τους οδηγούσαν κυρίως στον χώρο της κουζίνας και τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα, ενώ τα άλλα μέλη της σπείρας ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση, έπεισαν ηλικιωμένη να συγκεντρώσει μόνη της τα κοσμήματα και τιμαλφή, με πρόσχημα ότι θα προκαλούσαν πρόβλημα στη διαδικασία επισκευής της υποτιθέμενης βλάβης, τα αφαίρεσαν και τράπηκαν σε φυγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!