Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Εξαδάκτυλος: Βιαστικό το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα
[News]: Εξαδάκτυλος: Βιαστικό το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα

[News]: Εξαδάκτυλος: Βιαστικό το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε ότι τα self tests δεν είναι το «κλειδί» του προβλήματος

Ανήσυχοι παραμένουν οι ειδικοί σχετικά με την εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας, αφού πλέον η πίεση στο σύστημα υγείας είναι εμφανής.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Mega χαρακτήρισε «βιαστικό» ένα ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ τόνισε, ότι παραμένει επιφυλακτικός και για το ρόλο των self-tests στο άνοιγμα δραστηριοτήτων. «Είναι χρήσιμο εργαλείο, αλλά όχι το “κλειδί” που ξεκλειδώνει την κλειδαριά του προβλήματος. Δε θα λύσει μαγικά το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ σημείωσε ακόμα, ότι η επιτροπή των ειδικών που εισηγείται τα μέτρα στην κυβέρνηση, εξετάζει προσεκτικά τα δεδομένα και προχωρά στις αποφάσεις της. «Θα δούμε τι, πότε και αν θα πρέπει να πράξουμε στη συνέχεια» είπε αναφορικά με το άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων. Ο κ. Εξαδάκτυλος δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να ξανακλείσει το λιανεμπόριο .

Όπως είπε, θα ήταν πολύ δυσάρεστο για όλους να ξανακλείσουν τα μαγαζιά, ωστόσο είναι κάτι που θα κριθεί βάση της εικόνας της πανδημίας τις επόμενες ημέρες, αλλά και της συμπεριφοράς των πολιτών. «Πρέπει να υπάρχει προσοχή, να μη θεωρηθεί ότι αφήνουμε το πρόβλημα πίσω μας. Το πρόβλημα είναι εδώ, θα πρέπει να το θυμόμαστε διαρκώς» είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!