Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Εξαδάκτυλος: «Καμπανάκι» για τους εμβολιασμούς – Δε θα προλάβουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας στο 85%
[News]: Εξαδάκτυλος: «Καμπανάκι» για τους εμβολιασμούς – Δε θα προλάβουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας στο 85%

[News]: Εξαδάκτυλος: «Καμπανάκι» για τους εμβολιασμούς – Δε θα προλάβουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας στο 85%

Πώς μπορεί να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού

«Καμπανάκι» για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα έκρουσε το πρωί της Τετάρτης (14/07) ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος , εκφράζοντας τη δυσοίωνη εκτίμηση ότι δεν θα πετύχουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας σε ποσοστό 85%.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΠΙΣ δήλωσε ότι το 4ο κύμα της πανδημίας έχει ήδη ξεκινήσει, προσθέτοντας ότι από βδομάδα σε βδομάδα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων της τάξεως του 50%.

Δεν περιμέναμε να δούμε τα 3.000 κρούσματα στις 13 Ιουλίου, αλλά τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου

«Οι προβλέψεις για τους αριθμούς που ακούμε δεν ήταν για αυτή τη χρονική στιγμή, ήταν για αργότερα. Δεν περιμέναμε να δούμε τα 3.000 κρούσματα στις 13 Ιουλίου, αλλά τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Ο χρόνος των 15 ημερών που μεσολαβούσαν για να δούμε τους αριθμούς των κρουσμάτων έχει συντομευθεί, διότι ο ιός μεταδίδεται ταχύτερα και γι’ αυτό βλέπουμε και αυτούς τους αριθμούς αυτούς νωρίτερα», σημείωσε.

Εξηγώντας τους λόγους, για τους οποίους καταγράφεται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα περιοριστικό μέτρο. Έχουμε ελάχιστα και αυτά δεν τηρούνται. Έχουμε έναν ιό, ο οποίος μεταδίδεται ταχύτατα και άρα δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τιθασεύσει τους αριθμούς».

Πώς μπορεί να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι εκείνο όμως που μπορεί να τιθασεύσει τις επιπτώσεις είναι η δική μας συμπεριφορά, δηλαδή αν εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν το έχουν κάνει από τους άνω των 50 ετών και δεν έχουμε βαριές νοσηλείες, στο τέλος της ημέρας μπορεί αυτά τα μεγάλα νούμερα να συντηρούν την ανοσοποίηση του πληθυσμού χωρίς απώλειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!