Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Eurogroup: Εξετάζονται οι τελικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση των δανείων συνολικού ύψους 240 δις. ευρώ
[News]: Eurogroup: Εξετάζονται οι τελικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση των δανείων συνολικού ύψους 240 δις. ευρώ

[News]: Eurogroup: Εξετάζονται οι τελικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση των δανείων συνολικού ύψους 240 δις. ευρώ

Τι θέλει η Ελλάδα

Στη σκιά των ζοφερών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για βαθιά ύφεση, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζητούν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης τις τελικές λεπτομέρειες των πιστωτικών γραμμών που θα δοθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας στις κυβερνήσεις που έχουν ανάγκη φθηνής ρευστότητας έτσι ώστε τα χρήματα να είναι διαθέσιμα από τον Ιούνιο.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι μία χρηματοδότηση μέσω του ESM θα συνοδεύεται και από δεσμεύσεις. Οι υπουργοί Οικονομικών έχουν ήδη συμφωνήσει ότι ο ESM θα προσφέρει πιστωτικές γραμμές προς τις κυβερνήσεις που τις χρειάζονται. Τα δάνεια θα χορηγούνται με ελάχιστες προϋποθέσεις και θα ανέρχονται στο 2% του ΑΕΠ της χώρας που υποβάλλει αίτημα και στο πολύ ελκυστικό κόστος δανεισμού που ισχύει για τον ESM.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup οι ευρωπαίοι υπουργοί θα πρέπει να συμφωνήσουν για τη διάρκεια των δανείων και την ακριβή τιμολόγηση, αλλά και να οριστικοποιήσουν τις προϋποθέσεις και συγκεκριμένα εάν τα χρήματα θα δαπανούνται άμεσα ή άμεσα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που παρέλυσε στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι , θα παρουσιάσει υπουργούς Οικονομικών εκτιμήσεις για την επιλεξιμότητα όλων των χωρών της Ευρωζώνης στο συγκεκριμένο εργαλείο, καθώς και τη θέση της Κομισιόν για το εάν τα επίπεδα χρέους αποτελούν εμπόδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!