Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Έτσι θα προστατεύσουμε τα smartphones μας από τις ψηφιακές απειλές
[News]: Έτσι θα προστατεύσουμε τα smartphones μας από τις ψηφιακές απειλές

[News]: Έτσι θα προστατεύσουμε τα smartphones μας από τις ψηφιακές απειλές

Χρήσιμες συμβουλές από την Samsung

Τη σειρά εκπαιδευτικών κειμένων «Samsung Security Insights», μέσα από τα οποία στοχεύει στην ενημέρωση των χρηστών για θέματα ασφάλειας και προστασίας από τους κινδύνους που κρύβει ο ψηφιακός κόσμος, ανακοίνωσε η Samsung Electronics.

Η εταιρία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενσωματώνει λειτουργίες προστασίας σε κάθε επίπεδο των συσκευών της, από το τσιπ μέχρι τις εφαρμογές που αναπτύσσει για να προστατεύει τις προσωπικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και να ανταποκρίνεται προληπτικά στις προηγμένες απειλές για κινητές συσκευές.

Κατανόηση των απειλών ασφαλείας για έξυπνα κινητά τηλέφωνα

Οι απειλές ασφάλειας έχουν συχνά τη μορφή κακόβουλου λογισμικού ή λογισμικού υποκλοπής spyware, παρέχοντας μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε μια συσκευή. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι χρήστες δεν αντιλαμβάνονται πως το κινητό τους έχει δεχθεί επίθεση. Έχοντας πρόσβαση σε μια συσκευή, οι εισβολείς μπορούν να προβούν σε μια σειρά κακόβουλων ενεργειών, όπως η κλοπή και η πώληση δεδομένων, η πρόσβαση σε επαφές, η αποστολή μηνυμάτων και η πραγματοποίηση κλήσεων. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή για να κλέψουν κωδικούς ασφαλείας και να εισέλθουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή σε προφίλ χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτές οι επιθέσεις επηρεάζουν τόσο μεμονωμένους χρήστες όσο και επιχειρήσεις, καθώς μία παραβίαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρροές δεδομένων μεγάλης κλίμακας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!