Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Εστίαση: Με rapid test οι ανεμβολίαστοι 12-17 ετών σε κλειστούς χώρους
[News]: Εστίαση: Με rapid test οι ανεμβολίαστοι 12-17 ετών σε κλειστούς χώρους

[News]: Εστίαση: Με rapid test οι ανεμβολίαστοι 12-17 ετών σε κλειστούς χώρους

Δείτε το ΦΕΚ – Τι προβλέπει

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την είσοδο των ανηλίκων σε κλειστούς χώρους στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, προβλέπεται για τη λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο, περιλαμβανόμενων των καταστημάτων εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών, μόνο ως αμιγών χώρων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο:

Μέγιστη πληρότητα ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%) της ωφέλιμης εσωτερικής επιφάνειας ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, όπως ορίζεται στην περ. 2δ’ της παρ. Α του άρθρου 14 της υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας (Β΄ 2161) (ένα (1) άτομο ανά 1,3 τ.μ.).

Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

(α) πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 ή

(β) πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10.

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό (α) και (β), επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!