Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Ερυθρός Σταυρός: Η πανδημία του κορονοϊού κατέστρεψε τον κοινωνικό ιστό
[News]: Ερυθρός Σταυρός: Η πανδημία του κορονοϊού κατέστρεψε τον κοινωνικό ιστό

[News]: Ερυθρός Σταυρός: Η πανδημία του κορονοϊού κατέστρεψε τον κοινωνικό ιστό

Παρουσίασε νέα έκθεση και προειδοποιεί για τις δυσανάλογες δευτερογενείς συνέπειες στις ευάλωτες ομάδες

Η πανδημία, που έχει σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους και έχει γονατίσει την παγκόσμια οικονομία, είχε ιδιαίτερα καταστροφικές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες για τις γυναίκες και τους μετανάστες, ανέφερε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός.

Σε νέα έκθεσή της, η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (FICR) προειδοποιεί για τις δυσανάλογες δευτερογενείς συνέπειες της Covid-19 σε ομάδες που ήταν ήδη ευάλωτες.

Η πανδημία μεταφράζεται σε πολλές απώλειες εργασίας, και άρα εισοδήματος, αναφέρει η οργάνωση, στη βάση στοιχείων που συνέλεξε από τους 192 εθνικούς συλλόγους της.

Η κρίση αύξησε επίσης τη διατροφική ανασφάλεια και μείωσε την πρόσβαση στην εκπαίδευση και στις υπηρεσίες αρωγής σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν βία, επιδεινώνοντας παράλληλα τα προβλήματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με την έκθεση.

«Η έρευνά μας δείχνει αυτό που υποψιαζόμαστε και φοβόμαστε εδώ και καιρό, δηλ. πως τα δευτερογενή καταστροφικά αποτελέσματα αυτής της πανδημίας κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό και θα είναι αισθητά επί χρόνια, αν όχι δεκαετίες», δήλωσε ο προέδρος της FICR, Φραντσέσκο Ρόκα.

«Οι άνθρωποι που ήταν ήδη ευάλωτοι, λόγω συρράξεων, κλιματικής αλλαγής και φτώχειας σπρώχθηκαν λίγο παραπάνω προς το χείλος του γκρεμού», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Οι γυναίκες επλήγησαν ιδιαίτερα από τις απώλειες θέσεων εργασίας επειδή εργάζονται συχνότερα στην ανεπίσημη οικονομία και σε τομείς που έχουν ισχυρούς υγειονομικούς περιορισμούς, όπως ο τουρισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!