Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Το επιβλητικό κάστρο των Ιωαννίνων και οι θρύλοι δίπλα στη λίμνη
[News]: Το επιβλητικό κάστρο των Ιωαννίνων και οι θρύλοι δίπλα στη λίμνη

[News]: Το επιβλητικό κάστρο των Ιωαννίνων και οι θρύλοι δίπλα στη λίμνη

Οι καλύτερες συμβουλές για να απολαύσεις ένα μαγικό ταξίδι μέσα στον χρόνο

Ακόμα κι αν δεν έχεις επισκεφτεί τα Γιάννενα, σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι εκτός από τη λίμνη, υπάρχει και το επιβλητικό κάστρο του. Το φημισμένο Κάστρο Ιωαννίνων. Στέκεται μεγαλοπρεπές δίπλα στη λίμνη έχοντας ιστορία που κρατάει αιώνες. Είναι ένα από τα αξιοθέατα που με βεβαιότητα πρέπει να επισκεφτείς αν αποδράσεις στην πόλη των Ιωαννίνων.

Είναι μάλιστα, ένας ζωντανός οργανισμός, καθώς μέσα στο κάστρο απλώνεται μια ολόκληρη συνοικία. Δεν είναι ένα ξεχασμένο κάστρο που θα θαυμάσεις μόνο τα τείχη του αλλά περνάς στην άλλη πλευρά της πόλης. Εκεί που υπάρχουν ακόμη παραδοσιακές αυλές, ήχοι και αρώματα, όπως αποδεικνύεται από το αφιέρωμα του exploringgreece.tv .

Η ιστορία του κάστρου

Το Κάστρο Ιωαννίνων χτίστηκε το 528 μ.Χ, στο πλαίσιο του σχεδίου του αυτοκράτορα Ιουστινιανού για την οχύρωση του Βυζαντινού κράτους. Λίγοι ξέρουν ότι αποτελεί το πιο αρχαίο βυζαντινό κάστρο. Την εποχή του Αλή Πασά αποτελούσε το μεγαλύτερο διοικητικό κέντρο ολόκληρης της Ελλάδας.

Εκεί σπούδασαν την τέχνη του πολέμου οι μεγάλοι οπλαρχηγοί, εκεί δίδαξαν οι μεγάλοι δάσκαλοι του Γένους, εκεί έζησε ο Αλή Πασάς το μεγάλο του έρωτα με την κυρά-Βασιλική και εκεί ερωτεύτηκε την κυρά-Φροσύνη. Μπαίνοντας στο κάστρο έχε στο μυαλό σου ότι χωρίζεται, ας πούμε, σε τέσσερα τμήματα: τον εξωτερικό περίβολο, τη Β.Δ. ακρόπολη με το Ασλάν Τζαμί, την Ν.Α. ακρόπολη με το Ιτς Καλέ και την Καστροπολιτεία, την παλαιά πόλη των Ιωαννίνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!