Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Επίθεση σε Μητροπολίτες: «Δεν είναι τρελός ο ιερέας, αλλά λαοπλάνος», λέει ο Μητροπολίτης Βέροιας
[News]: Επίθεση σε Μητροπολίτες: «Δεν είναι τρελός ο ιερέας, αλλά λαοπλάνος», λέει ο Μητροπολίτης Βέροιας

[News]: Επίθεση σε Μητροπολίτες: «Δεν είναι τρελός ο ιερέας, αλλά λαοπλάνος», λέει ο Μητροπολίτης Βέροιας

Τι ανέφερε για το παρελθόν του

Στα έργα και ημέρες του 37χρονου ιερέα που επιτέθηκε σε Μητροπολίτες με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη , αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΚΟΥ 99.6».

Ο δράστης, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Βέροιας, χειροτονήθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας στη Λιβύη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε δύο άλλες Μητροπόλεις. Πριν από λίγα χρόνια έπειτα από παράκληση της Μητρόπολης Πελοποννήσου έγινε δεκτός στη Βέροια.

Όπως επισήμανε, άρχισε να δημιουργεί προβλήματα – και οικονομικά, ενώ έφτασε στο σημείο να πιαστεί στα χέρια με τον ψάλτη του Ναού. Στη συνέχεια ζήτησε να πάει στο Άγιο Όρος και με συμβολαιογραφική πράξη δεσμεύθηκε τα χρήματα του μισθού του να εισπράττονται από τη Μητρόπολη προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη που είχε δημιουργήσει. Δεν τήρησε την υπόσχεση αυτή και έσπευδε να «τραβήξει» τον μισθό του, σημείωσε και πρόσθεσε ότι τότε τον μετακίνησε σε ένα μικρό χωριό, το Καλοχώρι αλλά και εκεί συνέχισε την ίδια τακτική. Όταν η Ασφάλεια και η Εισαγγελία επικοινώνησαν με τη Μητρόπολη και την ειδοποίησαν ότι «ήταν μπλεγμένος», συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία και η υπόθεση προχώρησε στο επισκοπικό δικαστήριο. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι σε αργία, δεν λειτουργούσε, ούτε γάμο δεν μπορούσε να τελέσει. Στη δίκη σε πρώτο βαθμό έβρισε τους ιερείς και δημιούργησε φασαρία, ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!