Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Επιστήμονες εντόπισαν «συγγενή» του κορονοϊού σε νυχτερίδες στην Ταϊλάνδη
[News]: Επιστήμονες εντόπισαν «συγγενή» του κορονοϊού σε νυχτερίδες στην Ταϊλάνδη

[News]: Επιστήμονες εντόπισαν «συγγενή» του κορονοϊού σε νυχτερίδες στην Ταϊλάνδη

Η ανακάλυψη αυτή επεκτείνει την περιοχή στην οποία έχουν εντοπιστεί σχετικοί ιοί σε μια απόσταση 4.800 χιλιομέτρων

Ένας ιός που μοιάζει πολύ με τον Sars-CoV-2, εντοπίστηκε σε νυχτερίδες σε καταφύγιο άγριας ζωής στην ανατολική Ταϊλάνδη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, οι επιστήμονες εκτιμούν πως σχετιζόμενοι κορονοϊοί μπορεί να είναι παρόντες σε νυχτερίδες σε πολλές ασιατικές χώρες και περιοχές.

Η ανακάλυψη αυτή επεκτείνει την περιοχή στην οποία έχουν εντοπιστεί σχετικοί ιοί σε μια απόσταση 4.800 χιλιομέτρων. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ταϊλάνδη, σύμφωνα με σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο «Nature Communications».

Οι επιστήμονες αναφέρουν στο άρθρο τους ότι το δείγμα ήταν μικρό και ο χώρος λήψης του περιορισμένων διαστάσεων (μόνο η Ταϊλάνδη), μα είναι βέβαιοι ότι κορονοϊοί με «υψηλό επίπεδο γενετικής εγγύτητας στον Sars-CoV-2 είναι ευρέως παρόντες σε νυχτερίδες σε πολλά κράτη και περιοχές στην Ασία», όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ο Sars-CoV-2 εμφανίστηκε σε ένα ζώο, πιθανότατα νυχτερίδα, πριν εξαπλωθεί στους ανθρώπους. Η ακριβής προέλευση του ιού παραμένει άγνωστη και διερευνάται από ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στην νέα έρευνα, η ομάδα του Lin-Fa Wang από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης εντόπισε έναν στενό συγγενή του Sars-CoV-2 σε νυχτερίδες σε ένα τεχνητό σπήλαιο σε καταφύγιο άγριας ζωής στην Ταϊλάνδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!