Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: «Τα αιολικά πάρκα δεν μειώνουν την αξία των ακινήτων»
[News]: «Τα αιολικά πάρκα δεν μειώνουν την αξία των ακινήτων»

[News]: «Τα αιολικά πάρκα δεν μειώνουν την αξία των ακινήτων»

«Μελέτες από Ευρώπη και Αμερική δείχνουν ότι οι ανεμογεννήτριες δεν ρίχνουν τις τιμές» λέει η ΕΛΕΤΑΕΝ

Η ανάπτυξη των αιολικών πάρκων στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες προκύπτει από μία ανάγκη για καθαρή πράσινη ενέργεια και λιγότερο επιβαρυμένο περιβάλλον.

Η στροφή όμως προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) δεν γίνεται χωρίς αντιδράσεις, οι οποίες αφορούν σε μεγάλο βαθμό και τις επιδράσεις που έχουν οι νέες μέθοδοι παραγωγής στις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών και συνολικά στις ζωές των ανθρώπων.

Τα αιολικά πάρκα αποτελούν ένα δυναμικό στοιχείο άλλωστε και στην ίδια τη γεωγραφία των περιοχών στις οποίες αναπτύσσονται.

Μύθος 12: «Τα αιολικά πάρκα μειώνουν την αξία των ακινήτων»

Υπάρχουν λοιπόν φόβοι και μύθοι που σχετίζονται με τις ανεμογεννήτριες και εκφράζονται ως ανησυχία για τις επιπτώσεις τους ακόμη και στο real estate των περιοχών στις οποίες δημιουργούνται τα πάρκα.

Η κυριότερη ανησυχία που αφορά στις αντικειμενικές αξίες της γης και των σπιτιών είναι ότι τα αιολικά πάρκα μειώνουν την αξία των ακινήτων.

«Όχι» απαντά η μελέτη της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας), και τεκμηριώνει: «Σύμφωνα με πολλές μελέτες σε Ευρώπη και Αμερική, τα αιολικά πάρκα δεν μειώνουν την αξία των ακινήτων».

Τι δείχνουν οι μελέτες παγκοσμίως

Πολλές μελέτες σε διάφορες χώρες (ΗΠΑ, Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία κ.λπ.) έχουν εξετάσει πολύ μεγάλο πλήθος πραγματικών αγοραπωλησιών ακινήτων σε περιοχές όπου είναι ορατές ανεμογεννήτριες, πριν και μετά την εγκατάστασή τους, και τεκμηριώνουν ότι η αξία των ακινήτων δεν μειώνεται εξαιτίας των αιολικών πάρκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!