Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Εντός του Μαΐου η δανειοδότηση επιχειρήσεων από το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας
[News]: Εντός του Μαΐου η δανειοδότηση επιχειρήσεων από το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας

[News]: Εντός του Μαΐου η δανειοδότηση επιχειρήσεων από το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας

Σε πρώτη φάση διαθέτει κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις

«Συγκροτήθηκε από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και θα είναι στη διάθεση των επιχειρήσεων μέσα στο Μάιο, το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19» έκανε γνωστό σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, αποστολή του Ταμείου είναι η συμβολή στην επανεκκίνηση της οικονομίας, ενισχύοντας τη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Για το σκοπό αυτό θα χορηγεί δάνεια για κεφάλαια κίνησης, με ευνοϊκούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις . Θα έχει σε πρώτη φάση διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να προκαλέσει συνολική μόχλευση ρευστότητας 3,5 δισ. ευρώ. Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προσέθεσε επίσης, ότι «ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, συνεχίζεται αύριο και θα ολοκληρωθεί της επόμενη εβδομάδα η καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε περίπου 90.000 επιχειρήσεις συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ. Το ποσό που εγκρίνεται για κάθε επιχείρηση, εξαρτάται από τον αριθμό των εργαζομένων. Ήδη μέχρι χθες ο συνολικός αριθμός οριστικοποιημένων αιτήσεων ήταν 36.453. Σημειώνεται, ότι θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής, τον Ιούνιο, με επιπλέον 1 δισ. ευρώ».

Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι:

- Παρατείνονται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για την καταβολή -από πληττόμενες επιχειρήσεις, από εκμισθωτές που λαμβάνουν μειωμένο κατά 40% ενοίκιο και από εργαζομένους των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή- των οφειλών τους προς την εφορία που έληξαν ή λήγουν εντός Μαΐου, καθώς και των ρυθμισμένων δόσεων που αντιστοιχούν στην περίοδο αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!