Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Το εντυπωσιακό φρούριο δίπλα στο χωριό – φάντασμα της Κρήτης
[News]: Το εντυπωσιακό φρούριο δίπλα στο χωριό – φάντασμα της Κρήτης

[News]: Το εντυπωσιακό φρούριο δίπλα στο χωριό – φάντασμα της Κρήτης

Ένα εντυπωσιακό οικοδόμημα που σε αφήνει με το στόμα ανοικτό

Ένα από τα όχι και τόσο γνωστά μέρη που σου προτείνουμε να βάλεις στη λίστα σου στο επόμενο ταξίδι σου στην Κρήτη είναι το φρούριο Κουλές Απτέρας στα Χανιά.

Ένα εντυπωσιακό οικοδόμημα με αρχιτεκτονική περασμένων αιώνων και μεγάλη ιστορία. Βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα έρημο και διάσημο χωριό της Κρήτης. Μπορείς, λοιπόν, να συνδυάσεις με αυτό τον τρόπο την επίσκεψή σου.

Το φρούριο Κουλές Απτέρας κατασκευάστηκε για αμυντικούς λόγους αλλά και για έλεγχο της περιοχής όπως συνέβη με πολλά κάστρα που κατασκευάστηκαν από τους Οθωμανούς. Ήθελαν με αυτό τον τρόπο να ελέγχουν την κοιλάδα του Αποκόρωνα ένα σημαντικό και γνωστό πέρασμα προς τα Χανιά. Αν βρεθείς εκεί θα σε εντυπωσιάσει το πόσο επιβλητικό είναι το κτήριο και πόσο ογκώδης και προσεγμένη κατασκευή. Μια κατασκευή του 1866 που διατηρείται σε πάρα πολύ κατάσταση ακόμη και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεχωρίζει καθώς αποτελεί επιβεβαιωμένα το φρουριακό συγκρότημα της εποχής του. Στην πραγματικότητα το κτήριο αναπτύσσεται σε ένα Π και στο κέντρο υπάρχει η ορθογώνια αυλή.

Ο Κούλες της Απτέρας ονομάζεται και οι δυο του πύργοι είναι στραμμένοι προς τα δυτικά. Ο πρώτος πύργος θεωρείται από τους ιστορικούς και τις μελέτες που έχουν γίνει ότι επικοινωνούσε με το φρούριο της Σούδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!