Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Εντυπωσιακές εικόνες από αναγεννημένο πάρκο Φιξ στα Πατήσια
[News]: Εντυπωσιακές εικόνες από αναγεννημένο πάρκο Φιξ στα Πατήσια

[News]: Εντυπωσιακές εικόνες από αναγεννημένο πάρκο Φιξ στα Πατήσια

Με δομή και φύτευση βάσει των διεθνών τάσεων αρχιτεκτονικής τοπίου

Σε ένα σύγχρονο αειφόρο αστικό πάρκο, με δομή και φύτευση βάσει των διεθνών τάσεων αρχιτεκτονικής τοπίου και περιβαλλοντικού σχεδιασμού «μεταμορφώθηκε» το πάρκο Κλωναρίδη-Φιξ, στα Πατήσια.

Μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η FIX Hellas «στηρίζουν έμπρακτα το έργο του Δήμου Αθηναίων , ώστε το ιστορικό πάρκο της πρωτεύουσας να γίνει ξανά μια σημαντική ανάσα πρασίνου και υψηλής αισθητικής, που θα προσδίδει “πόντους” στην αισθητική της καθημερινότητας της πυκνοδομημένης περιοχής των Πατησίων», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε πολλαπλά έργα και παρεμβάσεις, στην έκταση των 7.500 τμ που καταλαμβάνει το πάρκο, όπως αποκατάσταση των διαδρομών του πάρκου με υδατοπερατό υλικό, τοποθέτηση νέου εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, σήμανση, φωτιστικά LED) και επισκευή του σιντριβανιού. Επίσης, με βάση την μελέτη που εκπονήθηκε από την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου Ecoscapes, φυτεύτηκαν περισσότερα από 4.500 φυτά της μεσογειακής χλωρίδας, που παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στον αστικό ιστό και τη ρύπανση, ενώ έχουν χαμηλές ανάγκες σε νερό.

Ακόμη, για πρώτη φορά πάρκο του δήμου φυτεύτηκε σε όλα τα σημεία του πολυετές λιβάδι το οποίο παραμένει πράσινο όλες τις εποχές του χρόνου. Επιπλέον, στο κεντρικό τμήμα του πάρκου δημιουργήθηκε ένας κήπος «αφιερωμένος στις αισθήσεις», από φυτά με διαφορετικά χρώματα και υφές φυλλώματος και ανθών, τα οποία παρουσιάζουν έντονο εποχιακό και βοτανικό ενδιαφέρον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!