Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: ΕΝΦΙΑ: Στη δημοσιότητα οι πίνακες με τις τιμές σε 13.808 ζώνες σε όλη τη χώρα
[News]: ΕΝΦΙΑ: Στη δημοσιότητα οι πίνακες με τις τιμές σε 13.808 ζώνες σε όλη τη χώρα

[News]: ΕΝΦΙΑ: Στη δημοσιότητα οι πίνακες με τις τιμές σε 13.808 ζώνες σε όλη τη χώρα

Σήμερα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο γγ Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλος θα ανακοινώσουν στις 9:00 τη μεταρρύθμιση των αντικειμενικών αξιών , την επικαιροποίηση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων και τον νέο ΕΝΦΙΑ .

Οι 13.808 νέες τιμές ζώνης που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε όλη τη χώρα θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, των φόρων στις μεταβιβάσεις ακινήτων και συγκεκριμένα στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από τις 13.808 τιμές ζώνης, οι 3.478 αφορούν σε νέες εντάξεις και οι 165 σε επεκτάσεις υφιστάμενων ζωνών. Για τις 133 νέες επεκτάσεις προκύπτουν αυξήσεις ακόμη και 40%. Με τις αλλαγές στις τιμές ζώνης , η φορολογική βάση επιβολής του ΕΝΦΙΑ διευρύνεται στο 98% των ακινήτων από 85% σήμερα. Για τις μεταβιβάσεις ακινήτων η εικόνα είναι ξεκάθαρη.

Το υπουργείο Οικονομικών, θα χρησιμοποιήσει τον δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει από τις αυξήσεις στις τιμές ζώνης και την επέκταση του αντικειμενικού συστήματος στις 3.478 περιοχές, προκειμένου να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στα κλιμάκια και τους συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, ώστε να εξουδετερωθούν οι μεγάλες επιβαρύνσεις που θα προκύψουν σε πολλές περιοχές από το άλμα που θα κάνουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!