Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: ΕΝΦΙΑ: Ανατροπές στα εκκαθαριστικά φέρνει η κατάργηση του φόρου σε νησιά
[News]: ΕΝΦΙΑ: Ανατροπές στα εκκαθαριστικά φέρνει η κατάργηση του φόρου σε νησιά

[News]: ΕΝΦΙΑ: Ανατροπές στα εκκαθαριστικά φέρνει η κατάργηση του φόρου σε νησιά

Πότε θα αρχίσουν να αναρτώνται στο Taxisnet – Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

Νέα καθυστέρηση στην έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ φέρνει η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Θεσσαλονίκη για την κατάργηση του φόρου στα μικρά νησιά.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, τα οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό επρόκειτο να αναρτηθούν έως αύριο 15 Σεπτεμβρίου, θα αναρτηθούν στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων στο Taxisnet στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, καθώς η ΑΑΔΕ πρέπει να τρέξει ξανά την εκκαθάριση του φόρου ακινήτων.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να δουν το φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα πρέπει έως τις 30 Σεπτεμβρίου να πληρώσουν την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του φόρου. Μέχρι την ίδια ημέρα θα πρέπει να πληρώσουν και την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος, οι φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα.
Οι επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ πληρώνονται στο τέλος κάθε μήνα, με την τελευταία να πρέπει να καταβληθεί έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης δεν προβλέπεται η έκπτωση.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο από τα συνολικά 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα «κερδίσουν» και φέτος έκπτωση 50% ή πλήρη απαλλαγή στη βάση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Στο βαθμό όπου δεν έχει μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση των ιδιοκτητών, ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι με τις προσδοκίες νέων μειώσεων να μετατίθενται -λόγω πανδημίας- υπό προϋποθέσεις για το 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!