Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Εμβόλιο της γρίπης: Τι ισχύει αν συνδυαστεί με τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό
[News]: Εμβόλιο της γρίπης: Τι ισχύει αν συνδυαστεί με τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό

[News]: Εμβόλιο της γρίπης: Τι ισχύει αν συνδυαστεί με τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό

Βασιλακόπουλος: Βλέπουμε ότι οι μονάδες δεν ανατροφοδοτούνται με ασθενείς

Για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας αλλά και για το εμβόλιο της γρίπης μίλησε ο καθηγητής εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, φέτος, λόγω του ανοίγματος της κοινωνίας, είναι αναγκαίο να γίνει εμβολιασμός κατά της γρίπης ιδίως από όσους δεν το πραγματοποίησαν πέρσι.

Εξήγησε πως την προηγούμενη χρονιά δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν κατά της πανδημίας αλλά και χάρη στα 4 εκατ. εμβόλια που έγιναν κατά της γρίπης. «Επειδή δεν υπήρχε γρίπη πέρσι δεν υπήρχαν και άτομα με φυσική ανοσία στη γρίπη, μόνο στους εμβολιασμένους υπήρχαν ποσοστά ανοσίας», είπε ο καθηγητής στην εκπομπή «Σήμερα».

Τι ισχύει αν συνδυαστεί με τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό

Σχετικά με το συνδυασμό της 3ης εμβολιαστικής δόσης κατά του κορονοϊού και το εμβόλιο γρίπης, ο καθηγητής επισήμανε πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν χορηγηθούν και τα δύο ταυτόχρονα, ωστόσο συμβουλεύει να υπάρχει κάποια χρονική απόσταση μεταξύ των εμβολίων: «Ιατρικά μπορεί να συμβεί, απλά όταν εμβολιάζω προσπάθω να διεγείρω το ανοσοποιητικό προς μια κατεύθυνση , δεν έχει νόημα να το διεγείρω ταυτόχρονα προς δύο κατευθύνσεις. Κανείς δεν θα πάθει τίποτα αν τα κάνει ταυτόχρονα. Καλό θα ήταν όμως να γίνουν με απόσταση 15 ημερών».

Αναφορικά με την διενέργεια τεστ αντισωμάτων στην οποία προβαίνουν αρκετοί για να μετρήσουν το ποσοστό ανοσίας τους , ο κ. Βασιλακόπουλος διευκρίνισε πως δεν χρειάζεται να μετράμε αντισώματα, καθώς ελάχιστα από αυτά μπορούν να μας δείξουν ποια εμποδίζουν την είσοδο του ιού στον οργανισμό και δεν μετράται η κυτταρική ανοσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!