Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Το εμβόλιο της CureVac πέρασε την πρώτη ανάλυση της τελικής δοκιμής του – Τα πλεονεκτήματά του
[News]: Το εμβόλιο της CureVac πέρασε την πρώτη ανάλυση της τελικής δοκιμής του – Τα πλεονεκτήματά του

[News]: Το εμβόλιο της CureVac πέρασε την πρώτη ανάλυση της τελικής δοκιμής του – Τα πλεονεκτήματά του

Η εταιρεία δεν είναι ακόμη σε θέση να δημοσιοποιήσει στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Πέρασε με επιτυχία την πρώτη ανάλυση της τελικής δοκιμής από ανεξάρτητους ειδικούς το εμβόλιο κατά του κορονοϊού , CureVac , όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/05) η γερμανική βιοφαρμακευτική εταιρεία, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής ανησυχίες για την ασφάλεια των εμβολιασθέντων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία δεν είναι ακόμη σε θέση να δημοσιοποιήσει στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της λοίμωξης από κορονοϊό. Αναφορικά με την προστασία που παρέχει το εμβόλιο, η εταιρεία δήλωσε ότι «η δοκιμή θα συνεχιστεί για να συλλεχθούν επαρκή στοιχεία, προκειμένου να γίνει μια στατιστικά αξιόπιστη ανάλυση». Παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς η γερμανική εταιρεία, που εδρεύει στο Τίμπινγκεν, θα θεωρήσει ότι διαθέτει επαρκή δεδομένα (αρκετές περιπτώσεις λοίμωξης) για να παρουσιάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της. Πιθανώς πάντως αυτό θα συμβεί έως το τέλος Ιουνίου.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του

Το εμβόλιο δύο δόσεων με την ονομασία CVnCoV, το οποίο είναι επίσης νέας τεχνολογίας mRNA, μπορεί να είναι φθηνότερο σε σχέση με τα εμβόλια mRNA των Pfizer/BioNTech και Moderna , γι’ αυτό πιθανώς θα είναι πιο προσιτό για τις χώρες χαμηλού εισοδήματος, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Ερευνητές του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου εκτίμησαν ότι η παραγωγή οκτώ δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων mRNA θα κοστίσει περίπου 22,8 δισεκατομμύρια δολάρια στις Pfizer/ΒιοΝΤech, 9,4 δισ. δολ. στη Moderna και μόνο 4,4 δισ. δολ. στην CureVac.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!