Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Εμβόλιο: Οδηγίες του ΕΟΦ για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας
[News]: Εμβόλιο: Οδηγίες του ΕΟΦ για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας

[News]: Εμβόλιο: Οδηγίες του ΕΟΦ για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας

Πού να αναφέρονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες

Νέες οδηγίες για την έγκαιρη διάγνωση των περιστατικών μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna εξέδωσε ο ΕΟΦ απευθυνόμενος στους επαγγελματίες υγείας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Οι BIONTECH/PFIZER και MODERNA BIOTECH SPAIN, S.L. σε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), θα ήθελαν να σας ενημερώσουν για τα εξής:

  • Περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας έχουν αναφερθεί πολύ σπάνια κατόπιν εμβολιασμού με τα Comirnaty (BIONTECH/PFIZER) και Spikevax (MODERNA BIOTECH SPAIN, S.L) mRNA εμβόλια έναντι της COVID-19.
  • Τα περιστατικά εμφανίστηκαν κυρίως εντός 14 ημερών μετά τον εμβολιασμό, πιο συχνά μετά τη δεύτερη δόση και σε νεότερους άνδρες.
  • Τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι η κλινική πορεία της μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό είναι παρόμοια με την πορεία της μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στον γενικό πληθυσμό.
  • Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τα σημεία και συμπτώματα μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας.
  • Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να συμβουλεύουν τους εμβολιασθέντες να αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα σε περίπτωση που νιώσουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή αίσθημα παλμών.

Ο ΕΟΦ αναφέρει ακόμα ότι «Τα Comirnaty και Spikevax mRNA εμβόλια έναντι της COVID-19 , έχουν λάβει Άδεια Κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με έγκριση υπό όρους για την ενεργητική ανοσοποίηση για την πρόληψη της νόσου COVID-19 που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2, σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω (Comirnaty) και άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω (Spikevax), αντίστοιχα.

Έχουν αναφερθεί περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε σχέση με τα mRNA εμβόλια έναντι της COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!