Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Εμβολιασμός: Τρίτη δόση – Ποιες κατηγορίες πολιτών παίρνουν σειρά μετά τους ανοσοκατεσταλμένους
[News]: Εμβολιασμός: Τρίτη δόση –  Ποιες κατηγορίες πολιτών παίρνουν σειρά μετά τους ανοσοκατεσταλμένους

[News]: Εμβολιασμός: Τρίτη δόση – Ποιες κατηγορίες πολιτών παίρνουν σειρά μετά τους ανοσοκατεσταλμένους

Τι είπε η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου για τα στοιχεία ερευνών στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Την διαπίστωση ότι η τρίτη δόση εμβολίου θα είναι καθοριστική για τους υγειονομικούς, έκανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου .

Όπως είπε, για να παραμείνει αποτελεσματικό το εμβόλιο και να αποφευχθούν λοιμώξεις από τον ιό στο νοσοκομειακό και στο οικογενειακό περιβάλλον των υγειονομικών, καθώς και για να μην επιβαρύνουν το σύστημα απουσιάζοντας από την εργασία τους, είναι πιθανό να μπουν σε προτεραιότητα όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου. Μάλιστα, έκανε αναφορά σε Αμερικανική μελέτη σε 227 επαγγελματίες υγείας, από τους οποίους 130, ποσοστό 57,3%, ήταν θετικοί στον μοριακό έλεγχο, κάτι που δείχνει, ότι με τον καιρό η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώθηκε στο 65% από 90% που ήταν πριν την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα.

Αναφερόμενη για μία ακόμη φορά στην ανάγκη τρίτης δόσης εμβολίου, επανέλαβε ότι αυτή θα αρχίσει να χορηγείται στους ανοσοκατεσταλμένους, αλλά και σε όσους διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Επίσης, μία άλλη κατηγορία που βρίσκεται σε προτεραιότητα, όσον αφορά την τρίτη δόση, είναι όσοι είναι ηλικίας άνω των 60 ετών. Η ίδια αναφερόμενη στην περίοδο που πρέπει να γίνεται η τρίτη δόση, είπε ότι για τους ανοσοκατεσταλμένους αυτό μπορεί να συμβεί και τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό, είπε ότι η δόση μπορεί να γίνει 6 έως 8 μήνες μετά από τη δεύτερη δόση των mRNA εμβολίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!