Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Εμβολιασμός: Αναζωπυρώθηκαν τα ραντεβού – Μπροστάρηδες οι νέοι
[News]: Εμβολιασμός: Αναζωπυρώθηκαν τα ραντεβού – Μπροστάρηδες οι νέοι

[News]: Εμβολιασμός: Αναζωπυρώθηκαν τα ραντεβού – Μπροστάρηδες οι νέοι

Δείτε το γράφημα με τα στοιχεία ανά ηλικιακή ομάδα

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί να τινάξει στον αέρα το καλοκαίρι βάζοντας τα θεμέλια για το τέταρτο κύμα κορονοϊού , οι πολίτες -και ειδικά οι νέοι- φαίνεται να συνειδητοποιούν τα οφέλη του εμβολιασμού και σπεύδουν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Ειδικότερα, αξιοσημείωτη είναι η αύξηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα ραντεβού που είχαν κλειστεί ανά ημέρα και ανά ηλικιακή ομάδα μέχρι χθες, Τρίτη (06/07).

Όπως θα δείτε στους παρακάτω πινακες, υπάρχει αύξηση τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στις ηλικιακές ομάδες 18-24 και 25-30, όπου ο αριθμός των εμβολιασμών έχει εκτοξευθεί.

Αυτό φαίνεται και στο γράφημα όπου η γκρι γραμμή καταγράφει τα ραντεβού στον γενικό πληθυσμό (εδώ έχουν συμπεριληφθεί και ευπαθείς, υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί) και η μπλε γραμμή την ηλικιακή ομάδα 18-24.

Ενδεικτικό είναι ότι ενώ στους νέους (18-24) μέχρι 3 Ιουλίου, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός προσέλευσης που είχε καταγραφεί ήταν 15.608 στις 28 Ιουνίου, στις 5 Ιουλίου προσήλθαν 23.875 και στις 6 Ιουλίου 22.116.

Στο γενικό σύνολό ξεπεράσαμε και πάλι τους 100.000 εμβολιασμούς ημερησιώς στις 5 Ιουλίου (111849) και στις 6 Ιουλίου (103.353).

Αναλυτικά οι εμβολιασμοί ανα ηλικιακή ομάδα από 24 Ιουνίου μέχρι και 6 Ιουλίου:

Σχετικά Tags
Εμβολιασμός κορονοϊός ραντεβού

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!