Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Εμβολιασμός 30-34 ετών: Ανοίγουν το Σάββατο 29 Μαΐου τα ραντεβού για όλα τα σκευάσματα
[News]: Εμβολιασμός 30-34 ετών: Ανοίγουν το Σάββατο 29 Μαΐου τα ραντεβού για όλα τα σκευάσματα

[News]: Εμβολιασμός 30-34 ετών: Ανοίγουν το Σάββατο 29 Μαΐου τα ραντεβού για όλα τα σκευάσματα

Η ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια

Η σημερινή ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια , ξεκίνησε με τις καθιερωμένες συστάσεις για την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και με το αισιόδοξο μήνυμα ότι οι δείκτες της διασποράς μειώνονται στη χώρα.

Πολύ σημαντικό είναι αυτό που είπε ότι το Σάββατο 29 Μαϊου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34 ετών για όλα τα εμβόλια.

Περισσότερα από 102.000 ραντεβού, δηλαδή ήδη 51.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού στην πλατφόρμα για τα ραντεβού που άνοιξαν σήμερα για την ηλικιακή ομάδα 35-39 , ανέφερε κατά την αποψινή ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

«Με βάση τον προγραμματισμό μας, το Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34. Άρα, από το Σάββατο και οι συμπολίτες μας στην ηλικιακή ομάδα 30-34 θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια», τόνισε και είπε ότι μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 5.178.147 εμβολιασμοί. «Αναμένεται σήμερα να ξεπεράσουμε τα 5,2 εκατομμύρια εμβολιασμούς» πρόσθεσε και είπε πως η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», πηγαίνουν πολύ καλά, «κάτι που ξεκάθαρα αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data».

Επίσης, πρόσθεσε πως στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα με 17,62% είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!