Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Εμβολιασμοί: Πόσο κοντά είμαστε στο τείχος ανοσίας – «Καμπανάκι» για τους άνω των 60 ετών
[News]: Εμβολιασμοί: Πόσο κοντά είμαστε στο τείχος ανοσίας – «Καμπανάκι» για τους άνω των 60 ετών

[News]: Εμβολιασμοί: Πόσο κοντά είμαστε στο τείχος ανοσίας – «Καμπανάκι» για τους άνω των 60 ετών

Σε ποιο ποσοστό διαμορφώνεται η πλήρης ανοσία στη χώρα

Για την πορεία της χώρας όσον αφορά στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας , αλλά και στη σημασία τουεμβολιασμού των ηλικιών άνω των 60 ετών μίλησαν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος .

«Όποτε ανοίγει μια ηλικιακή πλατφόρμα, πάμε πάρα πολύ γρήγορα στην αρχή γιατί προφανώς δηλώνουν τη συμμετοχή τους αυτοί που έχουν αποφασίσει ότι θα εμβολιαστούν. Βλέπουμε ότι όταν περάσουμε το 50%-70%, υπάρχει μια κάμψη» περιέγραψε ο κ. Δημόπουλος στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου (29/05), προσθέτοντας πως δυστυχώς έχουμε ένα ανθεκτικό ποσοστό που είναι γύρω στο 30%, ακόμα και στις μεγάλες ηλικιακές ομάδες, το οποίο απορρίπτει τον εμβολιασμόαλλά καθορίζει την πορεία της πανδημίας .

Όπως εξήγησε, αυτό είναι καθοριστικό, αφενός διότι φαίνεται πως για να χτιστεί τείχος ανοσίας πρέπει να περάσουμε το 70% στον πληθυσμό κι αφετέρου διότι τα άτομα άνω των 60 ετών που έχουν παραμείνει χωρίς εμβόλιο είναι αυτά που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοιό .

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε πως σε κάθε περίπτωση, παρά τους ρυθμούς που έχουμε υιοθετήσει αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών, δεν είμαστε τόσο κοντά όσο θα θέλαμε στο απαιτούμενο ποσοστό του 70% για να χτιστεί το τείχος ανοσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!