Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Εμβόλια και θρόμβωση: Τι ισχύει, τελικά;
[News]: Εμβόλια και θρόμβωση: Τι ισχύει, τελικά;

[News]: Εμβόλια και θρόμβωση: Τι ισχύει, τελικά;

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Θωρακοχειρουργός – Αγγειοχειρουργός μάς συμβουλεύει

Αν κι εμβολιασμός αποτελεί μέχρι στιγμής τη μοναδική μας «ασπίδα» απέναντι στην πανδημία, μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού διστάζει να εμβολιαστεί, καθώς τα περιστατικά θρομβώσεων που συνδέθηκαν με τα εμβόλια, οδήγησαν στη δημιουργία ενός γενικευμένου κλίματος φόβου και ανασφάλειας.

Συναντήσαμε τον θωρακοχειρουργό-αγγειοχειρουργό, κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο , ο οποίος λύνει όλες τις απορίες μας αναφορικά με τις θρομβώσεις, τους προδιαθεσικούς παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή τους, αλλά και για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα εμβόλια.

Κε Μαρκόπουλε, το πρόγραμμα εμβολιασμών «Ελευθερία» βρίσκεται σε εξέλιξη και προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ωστόσο, μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας φαίνεται να «αναβάλλει» τον εμβολιασμό, εξαιτίας του φόβου που έχουν προξενήσει τα περιστατικά θρομβώσεων που σχετίζονται με τα εμβόλια. Θα ήθελα να μας εξηγήσετε τι είναι η θρόμβωση και πώς τα εμβόλια που περιέχουν τον αδενοϊό μπορούν να πυροδοτήσουν τον μηχανισμό της θρόμβωσης.

Είναι αλήθεια πως υπάρχει διάχυτη φοβία και άγχος από τους ανθρώπους για τον εμβολιασμό τους για τον κορονοϊό. Αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα φόβου είναι παγκόσμιο και στηρίζεται, όχι άδικα, σε αξιοσημείωτο αριθμό περιστατικών μικροθρομβώσεων, αλλά και επικίνδυνων καταστάσεων (σπανιότατα) που έχουν καταγραφεί. Αυτό βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναστείλει τον εμβολιασμό, ο οποίος είναι η μοναδική σωτηρία και αποτελεσματική προφύλαξη από την πανδημία. Η θρόμβωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία το αίμα “παγώνει”, δηλαδή σταματάει η ροή του μέσα στα αγγεία σε κάποιο σημείο του οργανισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!