Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Έμεινε 13 μέρες στο νεκροτομείο γιατί ο αδερφός του έλεγε δεν είχε χρήματα για την κηδεία
[News]: Έμεινε 13 μέρες στο νεκροτομείο γιατί ο αδερφός του έλεγε δεν είχε χρήματα για την κηδεία

[News]: Έμεινε 13 μέρες στο νεκροτομείο γιατί ο αδερφός του έλεγε δεν είχε χρήματα για την κηδεία

Τη λύση έδωσαν οι φίλοι του εκλιπόντος

Ένα βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο απέβη μοιραίο για 60χρονο Πατρινό που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από δυο εβδομάδες στο νοσοκομείο του Ρίου.

Χρειάστηκαν να περάσουν δεκατρείς ημέρες ώστε να πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμη ακολουθία και να ενταφιαστεί δίπλα στους γονείς του. Ο αδελφός του, ειδοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή, αλλά επικαλέστηκε απουσία στο εξωτερικό.

Δύο ημέρες μετά οι φίλοι του εκλιπόντος παρέδωσαν την ταυτότητα του, ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες και να προγραμματιστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Οι ημέρες κυλούσαν, οι φίλοι ανήσυχοι καλούσαν τον αδελφό, δεν απαντούσε όμως στις κλήσεις τους. Δέκα ημέρες η σορός βρισκόταν στους θαλάμους των ψυγείων του νοσοκομείου. Τελικά οι φίλοι του 60χρονου τον επισκέφτηκαν και έκπληκτοι άκουσαν ότι δεν είχε χρήματα.

Σύμφωνα με το thebest.gr, που επικαλείται την εφημερίδα «Γνώμη» κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μετά τη συστηματική του άρνηση και προ του κινδύνου η σορός να παραμείνει στα αζήτητα του νοσοκομείου, οι φίλοι ανέλαβαν δράση, ενημέρωσαν διαδοχικά τους προϊσταμένους του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και πέτυχαν, μετά από πιέσεις, την επόμενη ημέρα ο αδελφός να μεταβεί στο νoσοκομείο ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής κάλυψε τα έξοδα (200 ευρώ), ώστε να πληρωθούν τα δικαιώματα του οικογενειακού τάφου στο Δημοτικό Κοιμητήριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!