Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Ελληνοτουρκική κρίση: Η ηχηρή ελληνική διάψευση στην πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ- Οι επόμενες διπλωματικές κινήσεις
[News]: Ελληνοτουρκική κρίση: Η ηχηρή ελληνική διάψευση στην πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ- Οι επόμενες διπλωματικές κινήσεις

[News]: Ελληνοτουρκική κρίση: Η ηχηρή ελληνική διάψευση στην πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ- Οι επόμενες διπλωματικές κινήσεις

«Περιμένουμε από την Ελλάδα να υποστηρίξει την πρόταση Στόλτενμπεργκ», απαντά η Άγκυρα

Η δήλωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πως Ελλάδα και Τουρκία είναι έτοιμες για την έναρξη τεχνικού διαλόγου προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι ατυχήματος στην Ανατολική Μεσόγειο, «άναψε φωτιές» στο διπλωματικό πεδίο με την Αθήνα να προχωρά άμεσα σε διάψευση.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε συγκεκριμένα πως:

«Μετά τις συζητήσεις μου με Έλληνες και Τούρκους ηγέτες, οι δύο Σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ για τη θέσπιση μηχανισμών στρατιωτικής αποσυμπίεσης για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο .

Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι Σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική πλατφόρμα για διαβουλεύσεις για όλα τα θέματα που επηρεάζουν την κοινή μας ασφάλεια.

Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους Συμμάχους για να βρω μια λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ».

Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς με τη διάψευση της Αθήνα ς σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι οποίες ανέφεραν ότι οι πληροφορίες σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ, «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Ωστόσο συμπλήρωναν πως:

«Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Το παρασκήνιο της δήλωσης Στόλτενμπεργκ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ εξέφρασε στις μόνιμες αντιπροσωπείες των χωρών την πρόθεσή του να εισηγηθεί τεχνικές συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά ποτέ δεν υπήρξε συναίνεση από την πλευρά της Αθήνας, ούτε και συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό ή τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!