Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Το ελληνικό δάσος που έχει κάτι μοναδικό σε όλον τον κόσμο
[News]: Το ελληνικό δάσος που έχει κάτι μοναδικό σε όλον τον κόσμο

[News]: Το ελληνικό δάσος που έχει κάτι μοναδικό σε όλον τον κόσμο

Ένα σπάνιο φυσικό τοπίο

Τα δάση της Ελλάδας ξεχωρίζουν ίσως όχι τόσο για το μέγεθος αλλά κυρίως για το κάλλος τους και την σπανιότητα των ειδών τα οποία φιλοξενούν. Πλούσια χλωρίδα και πανίδα που ούτως ή άλλως προσφέρει μοναδικές εικόνες, αρώματα και εμπειρίες που σου μένουν αξέχαστες για μια ζωή. Αν περπατήσεις στα μονοπάτια τους, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά σπάνιες γωνιές της Ελλάδας αλλά και σπάνια είδη χλωρίδας. Όχι μόνο για την Ελλάδα και για την Ευρώπη αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Για παράδειγμα γνώριζες ότι σε έναν Εθνικό Δρυμό της Ελλάδας υπάρχει ένα έλατο το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρο τον κόσμο; Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι βρίσκεται σε ένα δάσος όχι στην ηπειρωτική αλλά στη νησιωτική Ελλάδα. Και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά και στο δάσος του όρους Αίνος. Πρόκειται για το έλατο του δάσος το οποίο έχει ιδιαίτερη σπανιότητα.

Το δάσος της Ελλάδας που έχει ένα είδος έλατου μοναδικό σε όλο τον κόσμο!

Ο Εθνικός Δρυμός του Αίνου στην Κεφαλονιά έχει συνολική έκταση περίπου 30.000 στρέμματα. Από αυτά το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον είναι ότι κατά τα 2/3 του καλύπτεται από το μοναδικό στον κόσμο είδος ελάτου το οποίο λέγεται ενδημική Κεφαλληνιακή Ελάτη. Σε αυτό τον παράδεισο της φύσης, λοιπόν, βρίσκεται και αυτό το σπάνιο είδος χλωρίδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!