Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Το ελληνικό χωριό που θεωρείται το ψηλότερο των Βαλκανίων
[News]: Το ελληνικό χωριό που θεωρείται το ψηλότερο των Βαλκανίων

[News]: Το ελληνικό χωριό που θεωρείται το ψηλότερο των Βαλκανίων

Άγρια ομορφιά και παράδοση σε συνδυασμό

Επιβλητικές βουνοκορφές, τοπία που κόβουν την ανάσα, αλπικές εικόνες και ήχοι της φύσης να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα. Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό σε ένα ελληνικό χωριό που ξεχωρίζει. Όχι μόνο για την ομορφιά του αλλά και για το γεγονός ότι θεωρείται το ψηλότερο των Βαλκανίων. Ο λόγος για τη Σαμαρίνα.

Γραφική και επιβλητική, στέκεται στις βορειοανατολικές πλαγιές του Σμόλικα και μπορεί να σου προσφέρει λίγες μέρες απόλυτης χαλάρωσης μακριά από όλους και από όλα. Αν αυτές τις μέρες καταφέρεις και τις ξεκλέψεις μέσα στο φθινόπωρο, τότε μην το σκεφτείς καθόλου. Ετοίμαστε βαλίτσες και έφυγες.

Σαμαρίνα: Το ελληνικό χωριό που θεωρείται το ψηλότερο των Βαλκανίων

Η Σαμαρίνα είναι το όμορφο χωριό των Γρεβενών που αποτελεί δημοφιλή προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Γιατί έχει πάντα να σου προσφέρει την ομορφιά της φύσης, την ησυχία και το πολύ καλό φαγητό. Το τελευταίο είναι το σήμα κατατεθέν του αφού αν είσαι καλοφαγάς και σου αρέσει το κρέας, εκεί θα κάνεις ένα παραδοσιακό γαστρονομικό ταξίδι.

Το υψόμετρο της Σαμαρίνας είναι τα 1.450 μέτρα και γι’ αυτό δε θεωρείται μόνο το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων. Το γνήσιο αυτό βλαχοχώρι κρατάει τις παραδόσεις και εκεί θα δεις μια άλλη Ελλάδα που τόσο μπορεί να νοσταλγείς στην καθημερινότητά σου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!