Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Ελληνική τεχνολογία φέρνει το πλοίο στο… γραφείο της ναυτιλιακής εταιρείας
[News]: Ελληνική τεχνολογία φέρνει το πλοίο στο… γραφείο της ναυτιλιακής εταιρείας

[News]: Ελληνική τεχνολογία φέρνει το πλοίο στο… γραφείο της ναυτιλιακής εταιρείας

Το σύστημα συγκεντρώνει και αναλύει στοιχεία για τη λειτουργία του καραβιού εν πλω

Τεχνολογία που αναπτύσσεται 100% στην Ελλάδα και, τρόπον τινά, φέρνει το… πλοίο στο γραφείο της ναυτιλιακής εταιρείας, έχει τοποθετηθεί σε περισσότερα από 500 μεγάλα καράβια , που πλέουν στις θάλασσες ανά την υφήλιο.

Πρόκειται για το σύστημα λογισμικού «i-platform» της ελληνικής εταιρείας MTIS, το οποίο «δουλεύει» πάνω σε προϊόντα της CISCO (hardware και software). Το σύστημα συγκεντρώνει κι αναλύει στοιχεία για τη λειτουργία του καραβιού εν πλω, επιτρέποντας στη ναυτιλιακή εταιρεία να ελέγχει από τα χερσαία γραφεία της ό,τι συμβαίνει πάνω στο πλοίο, βοηθώντας και στην καταγραφή του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος και τη μείωση αυτού.

«Είναι για εμάς πολύ σημαντικό ότι έρχονται εταιρείες από το εξωτερικό ν’ αγοράσουν ελληνική τεχνολογία για τα πλοία τους. Κι είναι σημαντικό για τις ίδιες τις ναυτιλιακές να αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Ένα μεγάλο πλοίο μπορεί να απαιτήσει επένδυση της τάξης των 100 εκατ. ευρώ. Είναι, δηλαδή, θαρρείς και έχεις μια ολόκληρη ΦΑΓΕ ή ΔΕΛΤΑ να πλέει στη θάλασσα, χωρίς να είναι ψηφιοποιημένη. Παρόλα αυτά, η ναυτιλία υστερούσε για χρόνια σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και μεταφοράς πληροφορίας, κάτι που με την ευρυζωνικότητα, τις μεγαλύτερες ταχύτητες διασύνδεσης και τη μείωση του κόστους της τεχνολογίας έχει αρχίσει να αλλάζει» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαρινάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας MTIS, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την κλειστή ημερίδα, με τίτλο «Καινοτόμες Τεχνολογίες και Έξυπνα Λιμάνια», που διοργανώνει η εταιρεία, σε συνεργασία με τη Cisco, στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S), στη Θεσσαλονίκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!