Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Η ελληνική ομορφιά των χιλιάδων νησιών και των τεράστιων ακτογραμμών
[News]: Η ελληνική ομορφιά των χιλιάδων νησιών και των τεράστιων ακτογραμμών

[News]: Η ελληνική ομορφιά των χιλιάδων νησιών και των τεράστιων ακτογραμμών

Σε πόση ώρα είσαι στη θάλασσα από οποιοδήποτε σημείο της χώρα

Το πιθανότερο είναι, ότι έχεις πάει διακοπές σε πολλά νησιά της Ελλάδας είτε στο Αιγαίο είτε στο Ιόνιο Πέλαγος.

Σίγουρα έχεις διαβάσει και δει φωτογραφίες από ακόμη περισσότερα στα οποία δεν έχεις πάει ακόμη. Και είναι αρκετά πιθανό κατά καιρούς να ακούς για νησιά στην Ελλάδα για τα οποία δεν γνώριζες καν την ύπαρξή τους. Πόσα νησιά έχει, όμως, τελικά η Ελλάδα και πόσα από αυτά γνωρίζεις; Επίσης γνωρίζεις σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα παγκοσμίως με βάση την ακτογραμμή της; Την απάντηση δίνει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα exploringgreece.tv .

Τα νησιά που έχει η Ελλάδα, κατοικήσιμα και μη

Η Ελλάδα παρά το μικρό της μέγεθος ως χώρα διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές στον κόσμο. Αυτό οφείλεται λοιπόν, στα πάρα πολλά νησιά της. Πόσα νησιά έχει η χώρα μας, μικρά ή μεγάλα, ακατοίκητα και μη; Η ελληνική επικράτεια περιλαμβάνει 6.000 νησιά και νησίδες. Είναι διάσπαρτα στα πελάγη του Αιγαίου και του Ιονίου. Εξ αυτών μόνο τα 227 είναι κατοικημένα. Πρόκειται για φαινόμενο μοναδικό στην ευρωπαϊκή ήπειρο και ανάμεσα σε ελάχιστα παγκοσμίως.

Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, επίσης, της χώρας μας είναι ότι απ’ όπου και αν ξεκινήσουμε, το πολύ σε 1,5 ώρα μπορούμε να βρεθούμε σε κάποια παραλία του Αιγαίου ή του Ιονίου πελάγους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!