Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Η ελληνική λίμνη με το «φρέσκο νερό»
[News]: Η ελληνική λίμνη με το «φρέσκο νερό»

[News]: Η ελληνική λίμνη με το «φρέσκο νερό»

Πώς δημιουργήθηκε όμως και ποια η ιστορία της;

Η λίμνη διαθέτει πολλές μικρές και μεγάλες λίμνες, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Natura. Κάποιες από αυτές αποτελούν το σήμα κατατεθέν ολόκληρων πόλεων, όπως είναι η λίμνη Ιωαννίνων και η λίμνη Καστοριάς. Κάποιες άλλες βρίσκονται σε πολύ μεγάλο υψόμετρο και άλλες εντυπωσιάζουν με την ιστορία και τη μορφολογία τους. Και υπάρχει και μια λίμνη που ξεχωρίζει για το «φρέσκο νερό» νερό της. Μια πανέμορφη λίμνη που βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Ο λόγος για την ελληνική πανέμορφη λίμνη Κουρνά. Τη μοναδική λίμνη γλυκού νερού που υπάρχει στην Κρήτη. Την αποκαλούν ακόμη και λίμνη με το «φρέσκο νερό». Πρόκειται για ένα σημείο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που σε καθηλώνει όλες τις εποχές του χρόνου. Αν πας μια φορά καλοκαίρι για παράδειγμα, θα δώσεις υπόσχεση ότι θα γυρίσεις σύντομα και το χειμώνα. Πώς δημιουργήθηκε όμως και ποια η ιστορία της;

Η ελληνική λίμνη με το «φρέσκο νερό»!

Η λίμνη Κουρνά βρίσκεται σε μια τοποθεσία πυκνής βλάστησης γεμάτη με ελαιόδεντρα. Η μοναδική λίμνη με γλυκό νερό στην Κρήτη, λοιπόν, υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Και πιο συγκεκριμένα από την αρχαιότητα. Το όνομά της ήταν Κορησία ενώ αργότερα το άλλαξαν σε Κορυνα, από την αραβική λέξη για τη λίμνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!