Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Οι ελληνικοί Δίδυμοι Πύργοι ενός ερωτευμένου ιππότη
[News]: Οι ελληνικοί Δίδυμοι Πύργοι ενός ερωτευμένου ιππότη

[News]: Οι ελληνικοί Δίδυμοι Πύργοι ενός ερωτευμένου ιππότη

Είναι χτισμένοι σε δύο κορυφές λόφων εκεί από όπου περνάει ο ποταμός Λήλαντας

Μύθοι και ιστορία μπλέκουν και γράφουν την παράδοση σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Ένα από αυτά τα μέρη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv , είναι οι άγνωστοι σε πολλούς Δίδυμοι Πύργοι της Ελλάδας και το όμορφο σκηνικό που δημιουργείται εκεί. Πρόκειται για δύο πύργους με τη δική τους ιστορία αλλά και ένας ερωτευμένος ιππότης. Όλα αυτά στην Εύβοια σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Δύο λόφοι, δύο Πύργοι και μια εκκλησία. Αυτό είναι το γενικό πλάνο που θα συναντήσεις πηγαίνοντας εκεί.

Οι ελληνικοί Δίδυμοι Πύργοι ενός ερωτευμένου ιππότη

Οι ελληνικοί «Δίδυμοι Πύργοι» είναι χτισμένοι σε δύο κορυφές λόφων εκεί από όπου περνάει ο ποταμός Λήλαντας. Οι ασυνήθιστοι και σε πολλούς άγνωστοι πύργοι της Εύβοιας είναι στο Ληλάντιο, στην Κεντρική Εύβοια. Τι σχέση έχει ο ιππότης με τους Πύργους;

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Λικάριο ήταν ένας ιππότης του οποίου ο πατέρας καταγόταν από την Γιένοβα και η μητέρα του από την Κάρυστο. Ο ιππότης αυτός βρισκόταν στην υπηρεσία του ηγεμόνα της Κεντρικής Εύβοιας ο οποίος ήταν τότε ο Guiberto Dalle Carceri. Όλα κυλούσαν ήρεμα έως ότου κάποια στιγμή έπεσε στον έρωτα της Φελίζα. Η Φελίζα ήταν μια όμορφη προστατευόμενη του ηγεμόνα πράγμα που σήμαινε ότι τύγχανε της ιδιαίτερης προσοχής του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!