Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Η εκπληκτικής ομορφιάς παραλία που κάποτε ήταν αρχαίο λιμάνι
[News]: Η εκπληκτικής ομορφιάς παραλία που κάποτε ήταν αρχαίο λιμάνι

[News]: Η εκπληκτικής ομορφιάς παραλία που κάποτε ήταν αρχαίο λιμάνι

Η ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από τα κρυστάλλινα νερά

Ακόμη και πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας μπορεί να κρύβουν μυστικά και ιστορίες που ούτε καν φανταζόσουν. Πίσω από τα γαλάζια νερά τους και τη λευκή άμμο, σκέψου πως ξετυλίγεται πλούσια ιστορία μιας και οι τοποθεσίες αυτές έχουν γνωρίσει πολλές αλλαγές στο βάθος των αιώνων. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με μια από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας. Ο λόγος για τα Φαλάσαρνα στην Κρήτη. Μια εξωτική παραλία που κρύβει όμως και ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο. Κάποτε αποτελούσε αρχαίο λιμάνι!

Φαλάσαρνα: Μια παραλία εκπληκτικής ομορφιάς

Τα Φαλάσαρνα βρίσκοντα 59 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και αποτελεί αδιαμφισβήτητα όχι μόνο ένα διαμάντι της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι συρρέουν εκεί τουρίστες από όλο τον κόσμο. Για να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα νερά της και να απολαύσουν το όμορφο τοπίο. Έχει βραβευτεί, εξάλλου, ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και μια από τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Πρόκειται για μια τεράστια αμμουδερή παραλία που στην πραγματικότητα είναι 5 συνεχόμενες παραλίες, με τις δύο κεντρικότερες να είναι οι πιο αγαπημένες. Η κύρια παραλία είναι στην πραγματικότητα η Παχειά Άμμος και είναι μια εξωτική πλατιά αμμουδιά με μήκος 1 χιλιόμετρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!